U trendu

„Kočićev dan“ sutra u Beogradu

BEOGRAD – Program „Kočićev dan“ u Beogradu, koji je, kao i svake godine, deo manifestacije „Kočićev zbor“, biće održan sutra, najavili su organizatori.

Ovaj događaj je nastao u saradnji Predstavništva Republike Srpske, Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika Republike Srpske u saradnji s Društvom književnika Kosova i Metohije.

„Kočićev dan“ u Beogradu počeće u 11 sati polaganjem cveća na grob ovog srpskog književnika i narodnog tribuna u Aleji velikana na Novom groblju.

Književnike koji dolaze iz Kočićevog zavičaja, predstavnike gradova Banjaluka i Beograd, kao i Zavičajnog društva „Zmijanje“ iz Banjeluke i Beograda, prigodnom besedom o Petru Kočiću pozdraviće Milovan Vitezović, predsednik Udruženja književnika Srbije.
Cveće će gosti i domaćini položiti u 12 sati i pred spomenik Petra Kočića u Čuburskom parku.

Uveče, u 20 sati, u svečanoj sali Udruženja književnika Srbije biće održano književno veče posvećeno Petru Kočiću.

O velikom piscu i njegovom delu govoriće Miloš Janković, zamenik predsednika Udruženja književnika Srbije, Predrag Bjelošević, predsednik Udruženja književnika Republike Srpske, Novica Sovrlić, predsednik Društva književnika Kosova i Metohije, Ranko Risojević, Zoran Kostić, Ljubica Rajkić, Risto Vasilevski, Miroslav Aleksić, Srđan Opačić i Duško M. Petrović.
Kočićevom danu u Beogradu prisustvovaće i Vesna Milišić, Kočićeva praunuka, s kćerkom Natašom i sinom Stefanom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.