U trendu

Ministar: C. Aleksić jedan od stubova srpskog dečjeg pozorišta

BEOGRAD – Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je danas telegram saučešća povodom smrti rediteljke Slobodanke Cace Aleksić u kome je istakao da je ona bila i ostaće jedan od stubova srpskog dečjeg pozorišta i njegove budućnosti.

„Jedna je od retkih stvaralaca koja je, nakon značajnog uspeha u teatru za odrasle, odlučila da se posveti teatru za decu kao reditelj, pedagog, ali i kao producent. Unela je sasvim nove vetrove u pozorišni život. Generacije mladih je ‘zarazila’ pravim, iskrenim i njima bliskim pozorišnim jezikom, vodeći računa o estetskim vrednostima u evropskom i svetskom teatarskom životu“, naglasio je Vukosavljević.

Ministar je naveo i da je Aleksić bila „večno mlada i po svom energičnom karakteru i po svojoj umetničkoj radoznalosti“.

„Ostavila je, zajedno sa svojim Brankom, Beogradu i Srbiji ‘Pozorištance Puž’, teatarsku instituciju vrednu poštovanja, koju je gradila i razvijala do poslednjeg dana svog života, verujući da je budućnost teatra u njegovoj večitoj mladosti i radoznalosti“, napisao je Vukosavljević u telegramu saučešća koji je uputio u ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime porodici, prijateljima i poštovaocima lika i dela Slobodanke Cace Aleksić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.