U trendu

Monografije za istoriju školovanja učitelja

    JAGODINA – Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, u okviri obeležavanja jubileja, 25 godina fakulteta i 120 godina školovanja učitelja u ovom gradu, do kraja godine objaviće pet monografija.

  „Reč je o monografijama vezanih za istoriju razvoja ove institucije, od Muške učitelsjke škole do Fakulteta pedagoških nauka, sve ono što je u dugih 120 godina postalo deo identiteta ove obrazovne ustanove“, rekla je danas Tanjugu dekan fakulteta prof. dr Violeta Jovanović.
    Nešto što će ostaviti trajan trag o pregnućima ove generacije nastavnika, ali i rukovodstva fakulteta u očuvanju sećanja, dodala je ona.
    Reč je o monografijama „Park Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini“, „Pomenik učitelja – nekadašnjih učenika Muške učiteljske škole“, „Antologiji literarnih radova učenika i studenata od Učiteljske škole do Fakulteta padagoških nauka“, „Bibliogtrafiji časopsisa Uzdanica 203 – 2017“ i „Foto monografiji povodom 120 godina
Muške učitelsjke škole i 25 godina fakulteta“, precizirala je Jovanović.
    Monografije obuhvaćaju događaje „iz svih oblasti rada fakulteta, neka dešavanja su direktno i tematski vezana za jubilej, neke smo organizovali, povodom i u slavu jubileja, objasnila je Jovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.