U trendu

Noć knjige: Interesovanje za dela Petera Handkea

JAGODINA – Kulturna manifestacija, posvećena knjizi i čitanju, 21. Noć knjige, ispunila je večeras ljubiteljima pisane reči knjižaru „Lagune“ u Jagodini, najveću u Pomoravskom okrugu, a cene su od 25 do 40 odsto niže za ovu priliku.

Kupuju se beletristika, poezija, proza, slikovnice, stručne knjige… a veliko interesovanje je za knjige ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost, austrijskog pisca Petera Handkea. „Veliki pad“ i „Golmanov strah od penala“.

Kupci su svih uzrasta, studenti, penzioneri, a u većinu su žene, od kojih su neke došle i s decom. Kupuje se i po desetak knjiga. Red je do kase, a na kasi dve radnice imaju pune ruke posla.

Rukovodilac knjižare Ljiljana Cvetković ocenila je za Tanjugu da se na ovoj manifestaciji proda znatno više knjiga nego drugim danima, prvenstveno zbog niže cene, koja za neke knjige već sutra ne važi.

Kupci knjiga u „Laguni“ dobijaju i prigodne poklone. Manifestacija traje do 24 sata.

U Jagodini se u Noć knjige uključila se Narodna biblioteka „Radoslav Nikčević“, koja je snizila godišnju članarinu za 40 odsto, i ko se uclani od danas do 27. decembra, umesto 500 platiće 300 dinara, saopšteno je iz ove ustanove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.