U trendu

Otvorena izložba „Nepričave priče“ Joškina Šijana

BEOGRAD – Izložba „Nepričave priče“ Joškina Šiljana, najpoznatijeg umetnika naše art brut scene otvorena je večeras u beogradskom BW Experience, nekadašnjoj Galeriji progres.

Izložba je organizovana u saradnji kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront i Galerije Štab.

U okviru postavke predstavljene su slike, instalacije i radovi na papiru koji su nastajali od početka 2000. godine do danas.

Selektovani apstraktni radovi, od kojih će većina prvi put biti dostupna širokoj javnosti, ogledalo su Šiljanove autentične vizije, „mape neviđenog i zapisa snova“.

Umetnikovi smeli radovi izmeštaju ga iz uskog okvira naivne i marginalne umetnosti, postavljajući ga rame uz rame sa velikanima svetske underground umetničke scene i izazivajući veliko interesovanje najznačajnijih svetskih art brut centara za njegovo stvaralaštvo.

Cilj inicijative KVART Belgrade Waterfront je da podrži srpsku savremenu umetničku scenu, ali i da stvori nove prilike i prostor za kreativno izražavanje.

Kao jedan od budućih nosilaca kreativne energije u Beogradu, ovaj program će okupljati slikare, dizajnere, muzičare, glumce, plesače i brojne druge umetnike i inovatore, čiji rad će predstavljati sinergiju sa novom gradskim kvartom na obali Save.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.