U trendu

„Platite kafu stihom“ – milion dinara za GAK Narodni front

BEOGRAD – Vodeća bečka kompanija za preradu kafe „Julius Meinl“ i ove godine je povodom Svetskog dana poezije organizovala akciju „Platite kafu stihom“, zahvaljujući kojoj je obezbeđeno milion dinara za Ginekološko – akušersku kliniku „Narodni front“.

Ljubitelji espresa su na Svetski dan poezije dobili priliku da svoj omiljeni napitak plate na jedinstven način – stihom, a akcija je sprovedena u više od 45 zemalja sveta.

Svi učesnici kampanje imali su šansu da, pored kafe, osvoje putovanje u Glazgov na koncert Toma Odela, poznatog muzičara i tekstopisca i „Julius Meinl“ ambasador, koji će se održati u julu.

Kampanja „Platite kafu stihom“ je u Srbiji prošle godine imala i humanitarni karakter, pa je ove godine nastavljena u istom duhu.

Njoj su se, pored kompanije „Julius Meinl“, pridružili i ugostitelji preko 50 lokala u kojima je realizovana ova akcija, odričući se tom prilikom prihoda od kafe koju su poslužili svojim gostima.

Izvršni direktor kompanije „Julius Meinl“ Goran Javorac podsetio je da je prošle godine donirano 500.000 dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – Nurdor i Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

„Ove godine uspeli smo da odemo korak dalje i obezbedimo 1.000.000 dinara za Ginekološko – akušersku kliniku “Narodni front”. Na ovaj način, želeli smo da podstaknemo podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite, kao i da našim mamama i bebama pružimo što bolje uslove i negu“, izjavio je Javorac.

„Ponosan sam što su našu ideju prepoznali građani i ugostitelji širom Srbije i što se donacija ove godine čak duplo uvećala. Verujemo da će ih poezija još inspirisati i da ćemo njihovu podršku dobiti u znatno većem broju i u godinama koje slede. Neka svaka šoljica Julius Meinl kafe stigne do srca naših korisnika i bude podsticaj za neko dobro delo“, dodao je Javorac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.