U trendu

Širom Srbije u 17 sati počinje Noć muzeja

Manifestacija Noć muzeja biće održana večeras na 60 lokacija u Beogradu i više gradova u Srbiji, a posetioci će muzeje, galerije, kulturne centre i druge ustanove moći da posete od 17 časova do jedan sat posle ponoći.

Programska tema ovogodišnje Noći muzeja nosi naziv „Pobede i pobednici“.

„Ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata, od kojeg je prošao ceo jedan vek. Kao i u svakom sukobu, neko je na kraju izvojevao epitet pobednika, a neko gubitnika. Spadamo u one koji su iz Velikog rata izašli kao pobednici, ali to neće biti jedina pobeda koju će slaviti 15. Noć muzeja“, najavili su organizatori.

Karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu, ali i kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 časova pa sve do ponoći.

Deca do pet godina uz pratnju roditelja ne plaćaju ulaznicu.

Noć muzeja biće organizovana i u drugim gradovima Srbije, neki od njih su Novi Sad, Valjevo, Vršac, Sombor, Kragujevac, Niš i Kosovska Mitrovica.

Jedinstven kulturni spektakl Noć muzeja organizuje više od 120 gradova širom sveta i 30 država, medju kojima je od 2005. godine i Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.