U trendu

„Tindersticks“ 8. maja u Kombank dvorani

BEOGRAD – Kultni alternativni bend „Tindersticks“ održaće koncert 8. maja sledeće godine u Kombank dvorani u Beogradu, u okviru evropske turneje kojom će promovisati predstojeći album „No Treasure But Hope“.

Nakon deset studijskih albuma i osam sa muzikom za filmove priznate rediteljke Kler Denis, britanski „Tindersticks“ nastavljaju da pomeraju granice i 15. novembra će izaći njihov 11. studijski album „No Treasure But Hope“.

Bend je beogradski koncert najavio sa nekoliko drugih datuma evropske turneje, a sa novog albuma objavio je najavni singl „The Amputees“.

„Tindersticks“ su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu, Dejvidu Bolteru i Nilu Frejzeru pridružili su se i osvežili bend Den Mekina i Erl Harvin Džunior.

Bend redovno nastupa u koncertnim dvoranama Evrope, često sarađuje sa gostujućim muzičarima i pevačima i snima sa umetnicima kakvi su Lhasa de Sela, Meri Margaret O’Hara, Isabela Roselini ili Robert Petinson.

Njihova muzika se koristi u raznim umetničkim instalacijama, modnim revijama, brojnim filmovima i tv produkcijama.

Na svom muzičkom putovanju „Tindersticks“ su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere, ističu organizatori koncerta „Long play“.

„Oduvek sam voleo mračnije komedije i ogoljenije vrste filmova u kojima pronađeš nešto zabavno u stvarima koje zapravo nisu zabavne. Mislim da se o tome radi u Tindersticks muzici. Mnogi su nam ljudi rekli da smo mi neka vrsta benda jada, ali mislim da je nama zabavno da stvaramo taj jad“, rekao je jednom Bolter.

Ulaznice za beogradski koncert „Tindersticks“-a biće u prodaji od 13. septembra na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže „Tickets“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.