U trendu

„Vrat od stakla“ otvara festival „Milivoje Živanović“

BEOGRAD – Izvođenjem predstave „Vrat od stakla“ nastale po delu Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića, 2. aprila na sceni Centra za kulturu u Požarevcu, ansambl Jugoslovenskog dramskog pozorišta otvoriće Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“, najavili su danas organiztori u Nardodnom pozorištu u Beogradu.

Pored predstave „Vrat od stakla“, selektor festivala Milivoje Mlađenović odabrao je još 5 komada koji se sa uspehom igraju u srpskim pozorištima.

Publika u Požarevcu imaće prilike da vidi i predstavu „Lumunacija“ u režiji Nebojše Bradića i produkciji Narodnog pozorišta u Nišu , zatim „Petrijin Venac“ u režiji Bobana Skerlića i produkciji beogradskog Ateljea 212, „Veštice iz Salema“ u režiji Nikite Milivojevića u produkciji Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

U Požarevac stižu i predstave „Balkanski špijun“ u produkciji u režijiu Tanje Mandić Rigonat u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i „Noćna straža“ Borisa Liješevića u produkciji Ateljea 212.

Svake večeri će se birati najbolji glumac ili glumica a na kraju smotre pobednik ili pobednica koji će dobiti statuetu i novčani iznos od 150.000 dinara.

O tome će odlučivati žiri festivala koji čine glumica Tanja Bošković, publicista i novinar Tanja Nježić i teatrolog Miroslav Radonjić.

Prateći program festivala čine izložba „Neda Spasojević, glumica sa tajnom“ koja cxhe biti otvorena 2. aprila u holu Centra za kulturu Požarevac i predstavljanje monografije „Nebojša Glogovac“ autorke Tanje Nježić koje je zakazano za 4. april na istom mestu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.