U trendu

Nikad mi ne kaže: „Volim te!“

Volite ga. Već „sto godina“ ste zajedno; i on vas voli, ili bar tako izgleda: daje vam poklone, čini vam usluge, jurca umesto vas da se vi ne biste zamarali… Ipak, nikako da vam kaže te magične reči – reči koje toliko želite da čujete: „Volim te.“ Šta nije u redu, pitate se. Da li vas zaista voli, ili mu je samo zgodno da bude s vama? Želite da znate, a opet, ne usuđujete se da pitate, jer šta ako odgovori da vas ne voli? Šta ako otkrijete da ste živele u iluziji?

Najverovatnije je da je vaša bojazan neopravdana. Ako želite da budete sigurne, posmatrajte ga pažljivo. Kako se ponaša kad je s vama? Ugađa vam? Izgleda srećno? Skuva vam jelo (ili vas izvede), kupuje vam poklončiće i poklone, umesto vas obavlja dosadne poslove, često navraća da vas vidi i bez posebnog razloga? Ukoliko je odgovor na ova pitanja (ili bar na većinu) da, nemate razloga za strah: definitivno vas voli.

Zašto onda to nikad ne kaže? Što vas pušta da toliko patite zbog nesigurnosti, iako vi njemu često govorite da ga volite? Drage naše dame, mnogi muškarci nisu navikli da rečima iskazuju svoja osećanja. Žene pričaju o stvarima; muškarci ih rade zajedno, i ako ih rade s vama, ili za vas, to je siguran znak da im je stalo do vas. Vašem dragom najverovatnije nije ni palo na pamet da vama smeta što vam nikad rečima ne iskaže svoja osećanja.

Šta da radite? Ako ne možete bez verbalnog iskazivanja emocija, pokušajte da razgovarate s njim o tome. Pokušajte da mu nenametljivo objasnite da je vama zaista potrebno da ponekad čujete od njega da vas voli, da ste vi jednostavno takvi i da bi vam to puno značilo. Uzmite u obzir da je nekim muškarcima teže da rečima iskažu svoja osećanja nego drugima; u nekim slučajevima, neophodna je pomoć stručnjaka da bi vaš dragi naučio da vam kaže te toliko željene reči (naravno, svi znamo koliko je teško na ovim prostorima ubediti nekog da potraži pomoć psihologa, iako je psiholog doktor kao i svaki drugi). U ovakvom slučaju, trebalo bi da zajedno idete stručnjaku.

U većini slučajeva, pomoć stručnjaka nije neophodna. Uz malo strpljenja, i dosta ljubavi i razumevanja za to da se on razlikuje od vas, čućete i vi te čarobne reči: „Volim te.“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike