U trendu

S pogrešnim, ponovo

Nije mali broj onih koji iznova i iznova ulaze u veze s pogrešnim osobama, odnosno, s osobama s kojima se onda u vezi ne osećaju dobro. Različiti su mogući razlozi za takve postupke, i nije uvek lako promeniti se – a trebalo bi ukoliko želite da nađete sreću u ljubavi.
U principu, nađemo onakve ljude kakve tražimo – problem je što nismo uvek svesni šta je to što zaista tražimo. I tako, ako ona veruje da su svi muškarci grubijani, ili on da sve žene samo hoće novac, na takve osobe će i nailaziti, a one koji nisu takvi će ignorisati. Tako njoj muškarac koji nije nasilnik neće biti dovoljno muževan, a njemu žena koja ne gleda samo da se doteruje i da troši neće biti prava žena, i neće ga zanimati (naravno, ovo je uopštavanje). Veze s takvim pogrešnim osobama onda samo prodube uuverenje da su sve osobe suprotnog pola takve i postaje još teže naći nekog drugačijeg – jer ne želite zaista da nađete nekog drugačijeg. To nije sve: pokušate vi i s nekim drugačijim, ali ga odbacite, jer vam to nije to, nije vam to pravi muškarac ili prava žena. I onda opet iz početka.
Nekada stvari dodatno zakomplikuje uverenje da vi i niste za bolje, da su samo takvi za vas, drugačiji vas ne bi ni hteli, bolje vam je da se držite ovakvih kako biste makar nekog imali. Ili problem napravi uverenje da je osoba žrtva, pa sliku o sebi i svojoj veličini gradi na osnovu toga koliko pati u vezi. Mnogo je mogućih razloga, a rezultat je manje-više sličan – iz veze u vezu vi ste nesrećni.
Šta učiniti u takvoj situaciji? Razmisliti o sebi, o tome kako vidite sebe, i šta je to što vi zaista želite u vezi. A zatim razmisliti i o osobama suprotnog pola, kako ih, generalno uzev, vidite i šta smatrate pravim muškarcem ili pravom ženom. Iskreni odgovori na ova pitanja mogli bi da vas usmere ka daljem istraživanju i preispitivanju sebe i viđenja ljudi oko vas, što bi vam moglo pomoći da prevaziđete problem – a na neko vreme bi bilo dobro ne upuštati se u veze, dok ne raščistite sa sobom šta je to što zapravo želite. Ukoliko sami ne uspevate da se izborite s tim, moglo bi da pomogne i da potražite savet stručnjaka – i dalje će biti na vama da problem rešite, stručnjak bi mogao samo da vam ukaže na neke mogućnosti koje vama nisu pale na pamet.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar