Uvek isti

Svaka vaša veza traje kratko. Vaš bivši ili bivša su vas jako razočarali – zapravo, svi vaši bivši pokazali su se kao razočarenje. U početku su vam delovali sjajno, kao da ste najzad našli ono što tražite, nimalo nalik na svoje prethodnike – a onda, nakon ne baš mnogo vremena, ispalo je da su potpuno isti kao njihovi prethodnici. Ponovo ste se razočarali i počinjete da se pitate kako ljudima uopšte uspeva da imaju duge veze i da nađu nekog s kim zaista žele da budu – eto, vi ste već s toliko njih bili, a nikako da nađete onog pravog ili onu pravu.
Ako vam ova priča zvuči poznato i kao nešto što se odnosi na vas, moguće je da stalno izlazite s istim tipom ličnosti. Postoje razlike među tim osobama, ali one su sasvim površne – kozmetičke, moglo bi se reći – a zapravo kao da stalno izlazite s istom osobom. Pošto ste utvrdili da vam takva osoba ne odgovara, naravno, svaki put se razočarate.
Ovakvo biranje uvek istih partnera uopšte nije retka pojava. Desi se da osoba u mladosti stvori u sebi ideju kakav idealni partner ili partnerka treba da budu – najčešće to bude prema uzoru na sopstvenog oca ili majku – i onda se kasnije traži osoba koja odgovara tom idealu. Sad, ako nađete osobu koja odgovara tom idealu i ispadne da se dobro slažete s njom, super! Međutim, može se desiti da ste pogrešno zamislili kakva bi vam osoba odgovarala kao partner ili partnerka i da se slepo držite tog obrasca, bez obzira na to što se pokazao kao neuspešan.
Kako rešiti ovakav problem? Razmislite: da li ti kvaliteti koji vam se dopadaju u zamišljenom idealu čine od muškarca ili žene ozbiljnu osobu s kojom biste mogli da provedete ceo život? Da li zaista mislite da je dovoljno da neko bude uspešan karijerista ili zanosna plavuša pa da s takvom osobom želite da podelite život? Ako je odgovor odričan, trebalo bi da promenite kriterijume izbora partnera.
Međutim, vi ste celog života zamišljali da onaj pravi ili ona prava baš takvi treba da budu i sad ne znate kako to da promenite! Nemate ideju odakle da počnete! Možete pokušati s drastičnim zaokretom: recimo, probajte s idealistom, ili udobno obučenom devojkom koja čita knjigu. Savršeno je moguće da ni to neće biti ono pravo, ali će vam makar dati još neke ideje o tome kakva vam se osoba zapravo dopada na duže staze.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.