U trendu

10 rasa pasa idealnih za svaki tip osobe: Pronađite svog savršenog ljubimca

Udomljavanje ili kupovina psa je velika odluka, posebno kada se zna da rase imaju različite karakteristike. Saznajte koja je rasa najbolja za vas na osnovu vaše ličnosti.

1. Pekinezer

Možda izgleda slatko i umiljato, ali ova rasa je izuzetno samozadovoljna i samouverena. Pekinezer želi da bude zadužen za kuću, pa će se nametnuti u svakoj situaciji. Ali budite sigurni, on će početi da se ponaša pouzdano i dobro tek kada steknete njegovo poverenje. Upravo zbog toga je ova rasa savršena za lidere, odnosno ljude koji imaju autoritet u svom okruženju, piše Zadovoljna.hr.

2. Nemački ovčar

Teško je naći rasu koja je lojalnija od nemačkog ovčara. Oni su inteligentni, zaštitnički nastrojeni i žele da služe svom vlasniku najbolje što mogu. Nemački ovčari su savršeni saputnici za ljude koji se bave mnogim obavezama i treba im neko ko će podeliti neke od njihovih briga.

3. Džek Rasel terijer

Džek Rasel terijeri su pametni, ali svojeglavi psi koji se ponašaju po sopstvenoj volji. Okretni su i imaju dosta energije, pa se dobro uklapaju u porodice sa malom decom.

4. Bigl

Biglovi su razigrani i aktivni i stalno su u potrazi za novim avanturama. Ako se ne brinete o njima i ne obraćate im puno pažnje, brzo će se naći u nevolji. Bigl je sjajna rasa za samce koji uživaju u društvenim interakcijama.

5. Korgi

Uvek nasmejana lica korgija otkrivaju da je ova rasa duša svake zabave. Korgi je uvek spreman za šetnju i igru. Štaviše, često imaju problema da se fokusiraju na samo jedan zadatak, tako da morate da ih držite na oku.

6. Labrador retriver

Nazivaju ih idealnom rasom za porodice sa decom jer su izuzetno topli, privrženi i empatični. Ali ovi veliki psi vole da su stalno u pokretu – bez obzira da li planirate da idete na plažu, penjete se na brdo ili prošetate po komšiluku. Upravo zbog toga je ovo savršena rasa za sportske tipove.

7. Francuski buldog

Možda su malog rasta, ali zato imaju veliki karakter. Neka vas ne zavara namršteno lice francuskog buldoga – to je veoma prijateljska rasa, ali sa dozom tvrdoglavosti. Dobra su odluka za fleksibilne ljude koji se neće naljutiti kada shvate da im je ljubimac ugrizao omiljene cipele ili sofu ni nakon kursa obuke i socijalizacije.

8. Sibirski haski

Sibirski haski je idealan za one koji vole da provode vreme na otvorenom – posebno u hladnijim predelima sa niskim temperaturama i puno snega. Iako se smatraju dobrodušnim i poslušnim psima, oni mogu biti dominantni i zahtevaju mnogo pažnje.

9. Čau Čau

Čau Čau je izuzetno rezervisan i više liči na mačku nego na psa. Ponekad vam se može učiniti da imaju glavu u oblacima, ali to uopšte nije tačno. Oni su inteligentni, ali povučeni i ne zahtevaju mnogo pažnje ili maženja.

10. Rodezijski ridžbek

Ova rasa voli da istražuje i ne plaši se da uprlja šape. Ponekad su nestašni i ne plaše se da se izdvoje iz gomile. Upravo zbog toga je rodezijski lavovski pas odličan izbor za sportske tipove, ali i za pojedince koji ne vole da igraju po tuđim pravilima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.