U trendu

5 (ne)prijatnih istina koje morate znati o psima

Svi koji po prvi puta planiraju nabaviti psa razmišljaju o tome kako će to izgledati kada njihov četveronožni ljubimac postane deo njihove porodice. Duge šetnje prirodom, igre sa lopticom i malo, čupavo stvorenje sklupčano u vašem krilu samo su neke od prijatnih maštarija. Ipak, realnost je malo drugačija, odnosno možemo reći bogatija.

1. Upoznaćemo vas s novim mirisima i ukusima

Kada govorimo o ukusima i finoj kašicii, ukus vašeg psa i vas se značajno razlikuju, a to će vam vaš ljubimac vrlo brzo dokazati. Štenci su prave, male ‘kante za smeće’ pa budite spremni da će vaš čisti, maleni lepotan zgrabi pljesnivu koru hleba, trulu koru od banane ili nešto mnogo gore.

Isto važi i za mirise pa se nemojte iznenaditi ako se vaše meko klupko uvalja u nešto što je davno napustilo ovaj svet.

2. Upoznaće vas s novim osećanjima

Iako su psi vrlo pozitivni te šire neizmernu ljubav koju jednostavno morate uzvratiti, ova slatka stvorenja u vama će izazvati još neke, ne tako pozitivne osećaje.

Trenutak kada ugledate izgrižene cipele, prosutu šoljicu kafe, razdvojene novine ili onu istu trulu koru od banane na vašem tepihu u vama će otvoriti čitavu paletu osećanja za koje niste niti znali da postoje.

3. Provešće vas kroz neistražena područja

Prijatna šetnja sa svojim ljubimcem zaista je opuštajuća, ali morate znati kako takve šetnje mogu imati vrlo neprijatne završetke.

Trenutak kada svom ljubimcu bacate lopticu, a on u milisekundi nanjuši trag i odjuri u suprotnom smeru, a vi panično skačete preko žbunja i ograda i krenete u neistraženom pravcu, je onaj kada ćete shvatiti kako nije sve med i mleko.

4. Obogatićete vaš vokabular

Ta slatka bića u vama izazivaju moćne pozitivne oseća koji vas jednostavno teraju da počnete koristiti neke nove, sladunjave i tepajuće reči.

Budite svesni kako, osim tepanja, u vašem rečniku će se naći i one koje zvuče poput kratkih, ljutih, piskutavih pretnji koje razumete samo vi i vaš nestaško.

5. Odvešće vas u duge šetnje i organizovati vam dan

Psi imaju dnevne potrebe koje, osim istrčavanja, uključuju i obavljanje velike i male nužde. Ako mislite kako vi odlučujete kada je vreme za šetnju, varate se.

Nemojte se iznenaditi kada vašeg psa “stisne” u tri sata ujutro i vi ga jednostavno morate poslušati, u protivnom ćete morati krenuti u jutarnje čišćenje stana.

Isto tako, psi su robovi navika te ako vaša jutarnja šetnja tokom radnog dana kreće u 6 ili 7 sati ujutro budite svesni kako će vas vaš ljubimac i vikendom veselo buditi u isto vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.