U trendu

Baš se osećaju: Tri rase pasa koje imaju najneprijatniji miris (foto)

Kada nabavljate psa, verovatno ste usredsređeni na njegov simpatični izgled i simpatičan karakter. Ali pre ili kasnije, moraćete da se nosite i s mirisom koji ima svaki pas.

Neke rase pasa se posebno osete, ali svi će u nekom trenutku imati miris koji može biti neprijatan. Zato je važno paziti na higijenu svog psa kako biste se uhvatili u koštac s tim mirisom pre nego što postane nepodnošljiv.

1. Baset

Baseti su skloni nadimanju i gasovima, što znači da su takođe skloni i neprijatnom mirisu. Njihove duge spuštene uši takođe mogu dobiti neprijatne infekcije. Povrh svega, imaju i opuštenu kožu, koja je često masna. Šamponiranje je bitno za ovu rasu, ali treba biti oprezan. Previše kupanja će isušiti njihovu kožu.

2. Koker španijel

I američki i engleski koker španijeli su vrlo lepi i graciozni. Ipak, njihove duge kovrdžave uši su sklone infekcijama. Njihova duga dlaka takođe može da postane masna, smrdljiva i prljava ako se ne kupa često. Česte su i alergije na hranu i kožna oboljenja.

3. Bigl

Biglovi su uzgajani za lov u čoporima. Stoga imaju izražen miris koji je njihovim precima pomogao da se međusobno lociraju kada jure plen. Dakle, masna dlaka bigla i dalje može da širi miris, čak i ako se često pere. Oni takođe imaju obešene uši koje su sklone infekcijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)