U trendu

Dreser pasa tvrdi da ovih 5 rasa najviše vole ljude: Spremni su da u svakom trenutku ugode čoveku

Ne postoji pas, rasan ili ne, koji vam neće pokloniti more ljubavi. Za vašeg psa vi ćete uvek biti centar sveta, ali hajde da vidimo šta kaže nauka – koje su to rase koje više od ostalih umeju da poklone ljubav i uživaju u maženju i kontaktu sa ljudima uopšte, a ne samo svojim vlasnicima.

Kamal Fernandez, dreser i bihejviorista pasa, odnosno stručnjak za njihovo ponašanje, sa preko 30 godina iskustva izdvaja pet rasa koje prednjače u davanju ljubavi drugim ljudima.

1. Labrador

„Labradori su poznati po svojoj osetljivoj i privrženoj prirodi. Sjajni su sa decom i drugim ljubimcima i lako napreduju kada se osećaju kao da su član porodice. Njihov prirodni instinkt je da vole i štite svoje vlasnike“, kaže Kamal.

2. Koker španijel

„Koker španijeli poznati su po tome što praktično stalno mašu repom. Oni su veoma privrženi i veoma prijateljski raspoloženi prema svima. Naravno, sa svojim vlasnicima imaju posebno blisku, jaku vezu“, ističe ovaj dreser.

3. Zlatni retriver

Zlatni retriveri su poznati kao neverovatno ljubazni, druželjibivi psi koji su u svakom trenutku spremni da ugode ljudima.

„Ništa ih ne čini srećnijim nego da se maze sa onima koje vole. Oni su jedna od najnežnijih, najprijatnijih rasa pasa koji osećaju najviše simpatija prema ljudima. Kao što kažu, novac ne može da kupi sreću, ali može zlatnog retrivera“, akcentuje Kamal.

4. Engleski špringer španijel

Svako ko ima ovu vrstu pasa zna koliko su energični i živahni. Fernadez kaže da jednako snažno vole, te da uživaju u maženju i iskazivanju naklonosti ljudima. Oni su veoma lojalni i posebno uživaju u bliskosti sa svojim vlasnicima i lako stiču poverenje u njih, objašnjava

5. Nemački ovčar

Možda nije iznenađenje da su ovi nežni, zaštitnički divovi zapravo vrlo emotivni i imaju „mekanu“ ličnost.

„Vučjaci su veoma inteligentni i pokazuju veliku naklonost prema svoji vlasnicima. Možete da računate na njih kada je reč o partiji dobrog maženja“, zaključio je ovaj stručnjak, a prenosi Blic Žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)