Dreser pasa tvrdi: Ove tri rase ne bi trebalo držati u stanu kao ljubimce (foto)

Jedan dreser pasa podelio je tri rase koje po njemu, baš i nisu primerene za stan. Popularni Tiktoker upozorio je vlasnike na „luda“ pseća ponašanja i jednu posebnu vrstu psa koja zna da bude baš „divlja“, piše The Sun.

@americanstandardk9

The WORST Dog Breeds for Apartments #dog #puppy #bordercollie #australiancattledog #blueheeler #dogs #fyp #doglover

♬ original sound – AmericanStandardK9

Muškarac korisničkog imena @americanstandardk9 obeshrabrio je buduće vlasnike kućnih ljubimaca koji žive u manjim prostorima na kupovinu ili udomljavanje određenih rasa.

Objavio je video kako bi objasnio koje su to tri vrste pasa.

– Broj jedan: Border Collie. Ovi crno-beli krzneni ljubimci namenjeni su za čuvanje stada ovaca zbog svoje velike energije. Ako nemate ovce koje trče oko vašeg stambenog kompleksa, onda ne želite da čuvate border collieja jer će pokušati da goni vaše komšije i prijatelje – rekao je stručnjak za pse.

Kao broj dva naveo je rasu zvanu Australijski govedar.

– Kao i Border Collie, govedarski psi se uzgajaju da budu „u pokretu“. Te životinje su trkači koji moraju da mogu da se kreću kilometrima. Ako to ne radite i idete s njima van jednom, dvaput ili čak i tri puta dnevno, poludeće jer im to nije dovoljno – tvrdi.

Naime, kako kaže, mali stan je nedovoljan za njihove potrebe za vežbanjem i treningom.

Na kraju je stručnjak upozorio gledaoce na jednog vrlo nestašnog psa, a to je Jack Russell terijer.

– To su mali vragolani koji su jednostavno previše divlji i previše ‘terijerski’ nastrojeni. Oni će hteti da love mačke i sve druge kućne ljubimce koji žive u vašem stambenom naselju – objasnio je.

Kako dodaje, Jack Russell terijer voli i glasno da laje, što znači da će vaše komšije u blizini biti probuđeni tokom dana.

Neki iskusni vlasnici pasa pisali su u komentarima svoja mišljenja o savetima dresera pasa.

– Sedim u svom stanu, gledam svog Border Collieja i znala sam da će on biti rasa broj jedan na listi. Volim ga, ali bila je greška držati ga u stanu – priznala je jedna žena.

Jedan prethodni vlasnik se nije složio: „Moj Jack Russell je bio anđeo. Nedostaje mi svaki dan.“

– Moj Jack Russell bio je najmirniji i najlenji pas kog sam ikada video. Ali da, verovtno nije dobar pas za stan – dodao je drugi korisnik TikToka, a prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.