U trendu

Hrabri pit bul umro spašavajući decu vlasnika od otrovnice (foto)

Omomesečni pit bul umro je u pokušaju da spasi decu svojih vlasnika od zmije.

Zevsa je otrovni gmizavac ujeo četiri puta nakon što je istrčao pred braću Orlija i Oriona ispred njihovog doma. Braća nisu ni slutila da im se približava zmija dok je verni pas skočio ispred njih kako bi ih spasio.

Porodica je odmah svog ljubimca prevezla veterinaru, ali je umro je sledećeg dana. Tata Geri Ričardson iz okruga Sumter na Floridi, rekao je za američke medije da je Zevs bio najodani pas kog je poznavao i dodao da njemu duguje živote svojih sinova.

Gari se prisetio incidenta koji se dogodio prošlog ponedjeljak oko 6.15. Kaže da je Zevs ležao kad je odjednom „izbečio oči“.

„Odjednom, počeo je da napada zmiju koja je bila blizu mog sina“, rekao je i dodao da je bacao okolo pri čemu ga je ugrizla četiri puta. Kad je podigao glavu koja je počela da  otiče, pored psa se videlo beživotno telo koralne zmije.

Gari je rekao da je to bilo ‘traumatično’ iskustvo jer je znao da njihov voljeni kućni ljubimac umire. Mama Georgina odvela je ljubimca odmah kod veterenira, ali je nažalost Zevs sledećeg jutra preminuo.

„Slomljeni smo u ovom trenutku. Dao je svoj život kako bi zaštitio naše sinove. Zauvek sam mu zahvalna“, rekla je Georgina.

Uprkos često lošoj reputaciji, Geri kaže da su pit bulovi „najodaniji psi koje zna“ i da je imao razne ljubimce u životu. Georgina je dodala da ako pokazuju loše ponašanje, to je „verovatno jer ih nisu tretirali dobro“.

Porodica je otvorila i GoFundMe stranicu kako bi pokrila velike troškove veterinara i već su prikupili skoro dvostruko više od traženog iznosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar