U trendu

Izgled vara: Pet rasa pasa koje izgledaju zastrašujuće, a zapravo su prave maze

Svaki pas odraz je svoga vlasnika, bez obzira na to o kojoj je rasi ili mešancu reč. Ipak, postoje neke rase pomalo zastrašujućeg izgleda, a koje su po naravi zapravo prave maze.

1. Doga

Mnogi osećaju strah u blizini ovih džinovskih pasa, koji mogu da narastu do 75 centimetara (kada stoje na četiri noge) i budu teški oko 70 kilograma, ali zapravo je reč o rasi vrlo umiljate i nežne naravi, pogodnoj za decu i punoj ljubavi.

Doge su izrazito društvene i prijateljski raspoložene prema drugim životinjama, uključujući i mačke.

2. Bokser

Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može da oraspoloži svog vlasnika u svakoj situaciji. Učiniće to i tako da mu se “ponudi” za maženje kada oseti da je njegov vlasnik potišten ili tužan.

Možda na prvu izgleda opasno, ali bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da da ima vlasnika koji zna da mu uzvrati ljubav, zbog čega može da živi i u stanu.

3. Irski vučji hrt

Jedan od najvećih pasa uopšteno ujedno je i jedan od najmanje agresivnih pasa. S obzirom na to da se sa svima tako dobro slaže, nije dobar pas čuvar, ali je zato savršen porodični pas.

U prošlosti je uzgajan da lovi i ubija vukove. Naraste i više od 80 centimetara (kada stoji na 4 noge) i teži oko 55 kilograma.

4. Engleski buldog

Iako ima vrlo opasni izraz lica, ispod brojnih nabora i oštrog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova rasa je vrlo strpljiva i ne zahteva istrčavanje, a s decom je vrlo pažljiv i smiren.

Želite li da vaš pas s vama mirno gleda televiziju ili sedi pored vas dok opušteno ispijate kafu, buldog je rasa za vas.

5. Leonberger

Ova nemačka rasa uzgajana je za rad, a izgledom nalikuje lavu. Ipak, narav mu nimalo nije divlja ni opasna, više nalikuje naravi cica-mace, a ne lavljoj.

Leonberger je poslušan i pouzdan pas i upravo je ta njegova stabilna narav ono čime se uzgajivači najviše ponose, prenosi Zadovoljna.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (7)