Kodi je imao 47 kg, ali se uz pomoć kreativne vlasnice ‘prepolovio’ (foto, video)

Pas Kodi, preslatki šibu inu, imao je neverovatnih 47 kilograma kada je iz azila došao kod novih vlasnika. Međutim, uspeo je da se za kratko vreme ‘prepolovi’ uz strpljenje i kreativnost svoje vlasnice.

Supružnici Kim i Šon su tražili društvo za svog tada 2-godišnjeg ljubimca Normana koji pripada istoj rasi. Kad su ugledali 6-godišnjeg Kodija, bila je to ljubav na prvi pogled, a par nije pokolebala ni činjenica da će on zahtevati posebni tretman pa su se odlučili da ga udome i krenuli su s treninzima.

Kodi je imao sreće da ga je ova porodica spasila iz skloništa jer niko ne želi da udomi psa koji je predebeo ili ima nekih problema..

Kim je inače fitnes trener koja vrlo otvoreno govori o tome kako je njoj vežbanje promenilo život i tako je znala da je pravo vreme da se život promeni i za Kodija.

Pas je u novi dom stigao u avgustu 2014. godine i skoro da nije mogao da napravi ni nekoliko koraka i teško je disao. Kim je tada počela s posebnim programom ishrane i vežbi za Kodija, a svakodnevno je snimala njihovu rutinu. „Želim da i vi razmislite o malim stvarima koje možete učiniti izazovnijima. Ne na način koji im neprijatan, već napravite igru iz svega što možete“, otkrila je Kim i odala još nekoliko malih tajni, prenosi Index.

1. Plivanje, ako ste u prilici, i šetnje pa makar i oko kuće. Iskoristite mali komad kuvane piletine kao mamac.

2. Smislite razne igre za po kući.

3. Saznajte idealnu težinu svog psa i hranite ga pravnom količinom hrane za tu težinu, a ne njegovu trenutnu.

4. Hranu delite koristeći uobičajene merne posudice, a ne one za pseću hranu jer su one često veće od 1 šoljice i mogu uzrokovati prejedanje vašeg ljubimca.

5. Pokušajte da psa hranite poslasticama s 0 kalorija, kao što su npr. šargarepe.

6. Ako želite da ga hranite posebnom poslasticama, smanjite količinu redovne hrane koju mu dajete kako biste isključili dodatne kalorije.

7. Ako vaš pas ni tako ne gubi težinu, vreme je za posetu veterinaru kako biste bili sigurni da ne postoji medicinski problem.

https://www.facebook.com/TheHungryHungryHippo/videos/10157984309029617/

Kodi je puno vežbao, a njegovi vlasnici i četvoronožni prijatelji se trude da i dalje ostane u dobroj formi i da se opet ne ugoji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.