U trendu

Mali zarez na uvetu mačke je dobar znak, a evo šta to znači

Možda ste primetili da neke mačke imaju žig u obliku malog zareza na uhu, možda ga ima i vaš ljubimac. Ne brinite, mačka nije imala slomljeno uvo, ali ta oznaka postoji sa razlogom, i to iz razloga što sprečava nekontrolisano razmnožavanje mačaka.

Već je opšte poznato da kastracija i sterilizacija mačaka spašava živote, posebno kada su u pitanju slobodno živeće mačke koje se neće nekontrolisano razmnožavati i koje imaju legla koja možda neće imati o kome da se brinu ili će završiti na brizi volontera i azila koji su već prenaseljeni.

Takođe, svaki odgovoran vlasnik će kastrirati svog ljubimca, osim u slučaju uzgoja određene rase, što svakako treba kontrolisati.

Da bi se znalo da je mačka kastrirana, potrebno joj je u anesteziji odseći uvo kako bi se lakše razlikovale kastrirane od nekastriranih mačaka. Dakle, kada vidite mačku sa malim zarezom na uhu, odnosno trouglom blizu vrha uha, možete biti sigurni da je sterilisana i da se neće razmnožavati, prenosi Zadovoljna.hr.

Možda ste udomili mačku koja je nekada živela na ulici i već ima isečeno uvo – u svakom slučaju, ovo je dobar znak i potvrda da mačka neće imati neželjena legla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar