Neverovatan povratak psa Bobija kući

Mnogo puta čitali smo o psima i mačkama koji prelaze kilometre i kilometre kako bi se vratili kući. Pas Bobi je imao sličan povratak kući.

Uglavnom se ovo objašnjava mnogo jačim čulima koje imaju u odnosu na ljudsku vrstu, ali određen broj naučnika govori i o takozvanom šestom čulu i tvrdi da bez njega povratak ne bi bio moguć.

Pas mešanac Bobi jedan je od najpoznatijih primera povratka kući. Bobi je imao dve godine kada je za vreme praznika odvojen od svog vlasnika u Indijani.

Bobijev vlasnik se vratio u Oregon, a Bobi se sam uputio na dug put.

Prešao je hiljade kilometara koje nikada nije ni video ni njušio, a put je prekidao prilazeći kućama na koje je nailazio kako bi jeo i odmorio.

Šest meseci nakon putovanja, stigao je u Oregon do kuće u kojoj je živeo. Ali – zatekao ju je praznu. Nakon toga, zaputio se u restoran u vlasništvu svoga gospodara.

Bobi je tada konačno ugledao svog gospodara, skočio na krevet i počeo da liže lice čoveka zbog koga je mesecima prelazio dug i mučan put.

Bobijevo putovanje bilo je tema naučnih radova, brojni stručnjaci su ga rekonstruisali, ispitivali stotine ljudi koje je Bobi na svom putovanju sreo, kod kojih je odmarao…

Svi koji naučnici koji su istraživali ceo slučaj složili su se u jednom – Bobijev povratak može se objasniti samo natčulnim sposobnostima koje su razvijene kod životinja.

Mi bismo dodali da ljubav može sve.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.