Ovo su mesta na kojima mačke najviše vole da spavaju

Nekoliko puta dnevno mačke ponove svoju ustaljenu rutinu: igranje, jelo i spavanje. Mačke se brzo opuštaju nakon trošenja energije kroz igru i lov, a poznato je da vole da dugo spavaju, čak do 16 sati dnevno.

Mačke vole da im je udobno i toplo dok spavaju, a ovo su neka od mesta koja im pružaju baš takav ugođaj.

Obožavaju da spavaju u vlasnikovom krilu. Neke mačke vole da se popnu na krilo vlasnika dok gledaju TV ili čitaju knjigu.

Većina mačaka voli da boraviti na visokim mestima kao što su stabla, police, ivice kauča, prozori i slično. Tako imaju savršen pogled na sve ono što se događa oko njih. Upravo to im omogućava da se osećaju sigurno dok spavaju.

Mačke nekada vole da se ušuškaju ispod nekog pokrivača gde im je toplo i udobno. Stoga se potrudite da u vašem boravku uvek imate neko pokrivač ispod kojeg bi vaša mezimica mogla da se zavuče.

Zatvoreni prostori. Koliko se činilo da su im premale, mačke obožavaju da se uvuku u papirne kese, kartonske kutije ili korpe. I u takvim ušuškanim prostorima se osećaju bezbedno. Osigurate svojoj mački tunel za kućne ljubimce ili zatvoreni krevet za mačke.

Većinu mačaka privlače topla mesta u stanu. Tokom dana, mačke će izabrati najsunčaniji kutak u kući kako bi tu provele svoju popodnevni san.

Dok će neke mačke rado spavati u svom krevetu, druge će ipak najslađi san imati spavajući s vama u vašem krevetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.