Razgovarate sa svojim ljubimcem? Evo šta to govori o vama

Ako razgovarate sa ljubimcem, tačnije ako ste jedan od onih vlasnika koji neretko razmene nekoliko reči u toku dana sa svojim ljubimcem, onda će vas obradovati ova informacija.

Naime, vrlo verovatno da ste se pitali da li je sa vama sve okej, ali od sada više ne morate da brinete, jer stručnjaci kažu da ste vi inteligentni.

Naime, Nikolas Iplej, profesor na Univerzitetu u Čikagu i stručnjak za ponašanje, tvrdi da je razgovor sa ljubimcima posledica “antropomorfiziranja”, odnosno potrebe čoveka da se prema životinjama odnosi kao da je ljudsko biće, umno koliko i on.

„Istorijski gledano, antropomorfizacija se tretirala kao detinjasto ponašanje, ali ona je zapravo prirodni produkt činjenice da je čovek najinteligentnije biće na planeti. Nijedna druga vrsta nema ovu tendenciju. Osim toga, mačke i psi su neverovatna stvorenja, a mi želimo da budemo njihovi prijatelji i prilazimo im kao da imaju razvijene umove koliko i mi“, zaključuje profesor.

Naučnik kaže da prepoznavanje uma ostalih živih bića, pogotovo ljubimaca, nije nikakva glupost ili nezrelost, već odraz najveće sposobnosti našeg mozga, prenosi Pet face.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.