U trendu

S njima nema brige oko dlaka: Ove rase pasa se (skoro) ne linjaju

Psi koji ne linjaju posebna su grupa pasa koja je privukla pažnju vlasnika širom sveta. Ovi četvoronožni prijatelji su blagoslov za one koji žive sa alergijama ili jednostavno ne žele da provode sate preturajući po kući kako bi uklonili dlaku svog ljubimca.

Evo nekoliko rasa pasa koje su poznate po tome što linjaju vrlo malo ili uopšte ne linjaju.

Pudla

Pudle su pametni i elegantni psi koji imaju kovrdžavu dlaku koja se ne linja. Njihova kovrdžava tekstura čini da se dlake zadržavaju na telu umjesto da padaju po kući.

Basenji

Ovi mali psi iz Afrike poznati su po svojoj neobičnoj sposobnosti da ne laju, ali i po tome da se vrlo malo linjaju. Njihova kratka dlaka lako se održava i neće vam stvarati probleme s alergijama.

Maltezer

Maltezeri su mali beli psi sa svilenkastom dlakom koja se ne linja. Njihova kosa zahteva redovno češljanje, ali nećete se morati brinuti o velikoj količini dlaka po stanu.

Ši-cu

Ova mala azijska rasa takođe ima svilenkastu dlaku koja se retko linja. Ši-cu su odani i prijateljski psi koji će biti savršen dodatak vašem domu.

Kineska čivava

Kineske čivave su još jedna mala rasa koja se ne linja puno. Njihova kratka dlaka zahteva minimalno održavanje i često se uspoređuju s mačkama zbog svoje nežnosti i nezavisnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Погледај коментаре (4)