U trendu

Veterinar otkrio: Ovo je pet rasa pasa koje bih želeo da imam za kućne ljubimce

Veterinar Ben, poznat na TikTok-u kao @ben.the.vet, otkrio je pet rasa pasa koje bi voleo da ima kao kućne ljubimce i zašto bi želeo da ih ima. Evo šta je bilo na njegovoj listi.

Stafordski bul terijer

Na petom mestu su bili stafordski bul terijeri. Kada je bio dete, Ben je imao stafordskog bulterijera koji je bio odličan porodični pas. To je jedna od najčešćih rasa koje se viđaju u skloništima za životinje zbog pogrešnih shvatanja o njihovom temperamentu. Naime, stafordski bulterijeri se odlično slažu sa ljudima, ali često imaju problema sa drugim psima, zbog čega se ne preporučuju vlasnicima koji već imaju pse, piše Index.

Koker španijel

Koker španijeli su se našli na četvrtom mestu, ali veterinar napominje da su oni veoma aktivni psi i da im je potrebno najmanje sat vremena vežbanja dnevno. Sklone su i upalama uha, zbog čega ih treba navikavati na čišćenje ušiju od malih nogu.

Patuljasti šnaucer

Veterinar Ben preporučuje patuljaste šnaucere ljudima koji razmišljaju o brahiocefalnim rasama, kao što su mopsi i francuski buldog. Šnauceri izgledaju jedinstveno, ali nemaju fizičke karakteristike, poput izduženih leđa ili spljoštenih njuški, koje mogu negativno uticati na njihovo zdravlje. Pored toga, veoma su inteligentni i zabavne ličnosti. Međutim, skloni su pankreatitisu i dijabetesu, zbog čega njihovi vlasnici treba da obrate posebnu pažnju na ishranu.

Zlatni retriver

Na drugom mestu su bili zlatni retriveri. Veterinar napominje da se nijednom psu ne može u potpunosti verovati kada su deca u pitanju, ali su zlatni retriveri poznati po tome što se odlično slažu sa decom. Jedina stvar koja mu se ne dopada kod zlatnih retrivera je činjenica da su skloni raku i da mnogo balavi.

Mešanci pudlica

Na prvom mestu su kokapu, kavapu i druge mešavine pudlica. Iako Cockapoo i Cavapoo mogu biti skloni zdravstvenim problemima od neodgovornih uzgajivača, uz odgovoran uzgoj, oni čine neke od najboljih porodičnih pasa. Međutim, potencijalni vlasnici moraju da posvete dosta vremena svom vaspitanju jer su aktivne i inteligentne rase kojima je potrebna adekvatna stimulacija da bi bili srećni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.