Veterinari savetuju: Ovo su najbolji načini da produžite život svom psu

“Razlog zašto pas ima toliko prijatelja je taj što pas maše repom umesto jezikom.”

Psi imaju kraći životni vek od ljudi, ali postoje načini kako produžiti njihov život i obezbediti da provedu kvalitetne godine.

Veterinari dr. Aziza Glass i dr. Gerardo Perez-Camargo iz kompanije Freshpet naglašavaju važnost ljubavi, brige i visokokvalitetne hrane za zdravlje starijih pasa i kako to može produžiti njihov život.

Redovni veterinarski pregledi, uravnotežena ishrana, čišćenje zuba i održavanje zdrave telesne težine ključni su faktori, naglašavaju dalje za Newsweek. Dodaju da je psima važno pružiti i mentalnu stimulaciju i ljubav kako bi njihov život bio ispunjen i srećan.

Redovni veterinarski pregledi

Redovni veterinarski pregledi ključni su za rano otkrivanje bolesti i pravovremeno lečenje. To uključuje godišnje preglede za odrasle pse i štence i polugodišnje preglede za starije pse.

Uravnotežena i nutritivna ishrana

Hranjenje psa kvalitetnom i svežom hranom pomaže u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti. Sveža hrana može privući apetit i pružiti važne hranjive materije.

Čišćenje zuba

Redovno čišćenje zuba i održavanje oralnog zdravlja važno je za sprečavanje parodontalnih bolesti i očuvanje opšteg zdravlja psa.

Održavanje zdrave telesne težine

Gojaznost može imati ozbiljne posledice po zdravlje pasa, uključujući razvoj dijabetesa i drugih bolesti. Praćenje težine i redovno vežbanje važni su za održavanje idealne telesne mase.

Primenom ovih saveta, vlasnici pasa mogu pomoći svom ljubimcu da živi duže i zdravije, zaključuje Newsweek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.