Srpske cipele za žiteljke Brisela

Mlada srpska dizajnerka, Magdalena Klašnja, nakon Pariza i Njujorka, predstavila je svoje cipele u Briselu uz podršku Privredne komore Srbije.

Prodajna izložba cipela održana je u galeriji „Empty Space“, poznatoj po tome što izložbeni prostor ustupa mladim kreativnim ljudima iz čitavog sveta, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Izložbu je podržalo Predstavništvo Privredne komore Srbije u Briselu.

„Važno je da mladi, kreativni ljudi iz Srbije pokažu potencijal u evropskoj prestonici, jer na taj način kreiramo pravu sliku Srbije i pravimo korake koji otvaraju vrata tržišta“, izjavio je direktor Predstavništva Zdravko Ilić.

Organizatorka izložbe Jelena Matić ispričala je da je videla sliku jednog para cipela mlade kreatorke i da je poželela da ih prikaže u Briselu.

Promocija preko društvenih mreža bila je dovoljna da privuče veliki broj zainteresovanih kupaca, navela je Matić u izjavi za portal PKS i dodala da Brisel ima veliku ponudu, ali i veliku potražnju i zahtevne kupce.

„Ovakav koncept saradnje želim da razvijem i za druge proizvode. Želja mi je bila da donesem u Brisel  kreatore iz mnogih zemalja, naravno i iz Srbije, na kratke prodajne izložbe na nekoliko dana. Mislim da Brisel ima veliku ponudu i publiku za to“, rekla je ona.

Mlada dizajnerka Magdalena Klašnja rekla je da prilika da predstavi svoje proizvode u Briselu otvara velike mogućnosti za ulazak na tržište Belgije i sticanje novih kontakata.

„Do sada nisam prikazala svoj rad u Briselu i velika mi je čast što sam ga izložila baš ovde“, rekla je Klašnja.

Inače, Klašnja je kostimografkinja I dizajnerka cipela iz Zemuna.

Njene cipele inspirisane su hodanjem i plesanjem u pozorištima Njujorka, gde je radila kao scenski kostimograf. Ručno su izrađene, originalne i nadrealne, napravljene od najbolje kože.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.