Bez dovoljno nežnosti

Žene mogu i umeju da nam tolerišu jako mnogo stvari. Izboriće se s tim da je naša majka savršena i nedodirljiva; nekako će prihvatiti to da je mama na prvom mestu, savršena u svakoj prilici, puna ljubavi i brige, i da nas ona razume bolje od bilo koga. To kako pojedine žene umeju da se izbore s ovom potencijalno veoma opasnom temom za razgovor zaslužuje da im se podigne spomenik za života. Dobro se snalaze i sa situacijom kad večeri provodimo uz televizor, kada ih ne izvodimo u provod, kada ne provodimo dovoljno vremena s decom, kada ne pomažemo u kućnim poslovima… Neke od tih situacija, ma koliko komplikovano izgledale, mogu lako da se reše. Jedino što žene ne žele da nam tolerišu to je nedostatak nežnosti.

Ako ona jasno i glasno kaže: „Ja kuvam ručak, ti postavi sto“, jasno je da je dilema oko podele kućnih poslova rešena. Pomoć koja nam je u početku nametana kao obavezna vremenom će nam postati navika. Bitka oko daljinskog upravljača možda i može da se završi u našu korist tako što će se ona praviti da se ništa nije dogodilo, ali ako duže vremena nismo dovoljno nežni, problem može da eskalira u ozbiljan sukob.
Žene hoće da budemo nežni, ljubazni, nepogrešivi u svim sitnicama, da udovoljavamo njihovim željama, i ako mi na to sve manje mislimo, eto prilike da nastane svađa. Ukoliko ona oblači seksi spavaćicu i čeka, a mi se prema svakoj drugoj ženi ophodimo kao da smo Don Žuan, jasno je da u našem odnosu nešto nije kako treba. Treba otkriti o čemu je reč. I bilo bi sjajno kada bismo manje primećivali druge žene (ako smo već zauzeti); ako ne zbog toga što preterivanje u svemu pa i u tome može da ima potpuno suprotan efekat, onda zbog toga što bi nam se moglo dogoditi da nam one vrate milo za drago čisto da bismo i sami osetili koliko to može da bude ružno.
Loše je potpuno se prepustiti i smatrati da vezu ne treba graditi jednom kada se odnos ustalio. Pažnja je potrebna i nama i njima baš kao u danima zabavljanja. Svaku vezu, zvala se ona zabavljanje ili brak, treba negovati.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    I naročito kada se odnos ustalio sa više njih i na različitim talasnim dužinama, različitim nivoima kooperacije, često nevezano, drugom nepoznati i neshvatljivi, pa ih je teško sve u isto vrijeme postići. Dobro, malo tamo, malo vamo se zove švrljanje, ali nije to to i otvorena veza, bez veze. Svako vodi svoj život kako najbolje umije i zna da se prikopča i uključi u njega.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike