Bez rizika (2)

Ne bi bilo loše ni da se ne kockate svojim odrazom u ogledalu, kao ni svojim zdravljem. U redu, ništa tragično se neće desiti ukoliko ste se malo opustili kad je reč o vašem stomaku, ali imajte na umu da svako odlaganje neke akcije otežava put do uspeha. Napravite neophodne promene. Odaberite najbolji termin, obnovite svoju sportsku opremu, konsultujte se s trenerom, posetite lekara koji će proceniti opšte stanje vašeg organizma i pravac na fitnes!
Ukoliko se ne osećate dobro, nemojte u sebi ponavljati da je to posledica umora. Koliko puta ste ubeđivali sebe tim suludim izgovorom kada ste osetili da bi trebalo da posetite lekara? Nikada se nemojte kockati svojim zdravljem, jer je rizik u tom slučaju nemerljiv. Poznata vam je misao da zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu – da bude zdrav! Naravno, pored zdravlja i svog odraza u ogledalu, važno je i da budete svesni važnosti i neophodnosti obrazovanja, što je jedna od stavki koju ne možete da prepustite drugima. Nikada se nemojte kockati najsigurnijim investicijama. Ulaganje u sebe je upravo jedna od takvih, a obrazovanje je bez sumnje kapital.
Na kraju, kako god razumeli kockanje ili rizik koji katkad prihvatimo, uvek imajte na umu onu vrhovnu zapovest: nikada se nemojte kockati sobom, onim što mislite, osećate, želite. Neki kompromisi su jednostavno nedopustivi. Život možete da delite s drugima, i svakako bi trebalo to da uradite, ali vi ste njegov suvereni vladar. Drugima prepustite da vladaju svojim, jer im to po prirodi pripada. U suprotnom, uvek ćete biti na gubitku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.