Duga kosa

Žene imaju problema sa nameštanjem frizure nezavisno od dužine svoje kose. Kod muškaraca stvari ipak ne stoje tako strašno. Momcima je znatno lakše da naprave frizuru kad se spremaju za izlazak, ali i mi imamo slične probleme kada je u pitanju izbor frizure, stajling – i uvek ono: šta je trenutno najviše u trendu?

Ukoliko vas to pitanje muči i opseda, treba pogledati koje su frizure moderne i popularne među muškim svetom širom planete, u zavisnosti od dužine kose. Kratke muške frizure svakako su najpraktičnije. Gornji deo kose uvek se šiša ili krati za po nekoliko centimetara, dok se sa strane skida mašinicom. Na kraju se sve stanji, a frizura se u najvećem broju slučajeva oblikuje prstima. Trendi su i jako kratko ošišane frizure, koje se prave tako što se mašinicom ošiša sva kosa, a sa strane se ostavi još kraće. Takva frizura traje dve-tri nedelje, a posle toga zahteva novo oblikovanje. Najbolji primer za ovaj stil je frizura koju ima Robi Vilijams.

Sledeći oblik koji je veoma čest među muškarcima, naročito u poslednje vreme, jeste poluduga kosa koja ne dodiruje ramena, a prekriva čelo i uši. Kod ovog oblika frizure dobro je to što može izgledati stilizovano ukoliko je potrebno da se pojavite na nekoj večeri koja zahteva poštovanje kodeksa oblačenja i uredne frizure sa razdeljkom na levoj ili na desnoj strani, ali se isto tako može nositi i krajnje nemarno u svakodnevnim varijantama, kada pramenovi imaju svoju nesmetanu putanju na glavi. Idealan primer je mladi glumac Ešton Kučer, koji je „smuvao“ Demi Mur – možda baš zahvaljujući svojim famoznim šiškama.

Na kraju, još od perioda hipi kulture muškarci vole da nose dugačku kosu; naravno, ne svi, ali to je normalno pošto duga kosa i ne stoji svakome. Poenta je u tome da dugačka kosa zahteva mnogo više nege, što vam može potvrditi i svaka žena koja svakodnevno muku muči sa svojom kosom. S druge strane, prednost duže kose jeste ta što se od nje može praviti mnogo frizura. Uostalom, duga kosa još dominira kod mačo muškaraca, uzmite kao primer Džonija Depa, koji je nedavno proglašen za najpoželjnijeg muškarca na planeti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.