Flert nije za svakoga (2)

Divite se nekoj ženi zato što je duhovita, rečita, lepo peva ili ima najduže noge koje ste dosad videli? To jeste u redu, ali nemojte joj govoriti da je prelepa, mudra ili ekspert za finansije ako to ne odgovara realnom stanju stvari. Poneko pravilo postoji i u flertu.

Prvo pravilo je: istina je da nema ozbiljne namere; drugo je: sviđa mi se to što doživljavam sada; treće i najvažnije glasi: ne znam koliko dugo ću osećati to što osećam sada. Sve dok se budete pridržavali tih nepisanih pravila, flert kojem se prepuštate biće bezopasan i, poput mirisa cveća, ulepšavaće vaš život. No, kao i prilikom svake igre, nepridržavanje pravila može da košta.

Igru ili gubite, ili ste izbačeni iz nje – flert ne trpi svojeglavost, jer on jednostavno nije igra za svakoga. S kim to ne treba flertovati? Svakako s onom osobom koja uvek mora da se dokazuje. To podrazumeva i osobe koje su nesigurne u sebe, kao i one koje su nezrele, jer one kroz flert moraju da potvrđuju svoje vrednosti.

Kako znati da li je dama preko puta vas, koja vas radoznalo i s osmehom posmatra kroz duge trepavice, slamatelj muških srca ili jedna od vas, dobra poznavateljka pravila flerta? Naravno da je nemoguće tačno znati, a da to, po pravilu, ne bude prekasno. Lek ipak postoji: ne očekujte ništa od flerta.

Preosetljive i ranjive osobe treba da izbegavaju ovu društvenu igru. Takvi ljudi očekuju puno od života, pomalo su lakoverni i idealizuju stvarnost. Maštajući o životu, skloni su da poveruju kako je svaki nežan pogled uplovljavanje u bračnu luku. Veruju da je život bajka koja ima srećan kraj.

Flert nije dobar ni ako ste nedavno raskinuli vezu od koje ste mnogo očekivali. Ljubavni jadi ne mogu se zalečiti flertom. Ovaj vid društvenih odnosa ne vraća samopouzdanje, već samo održava dobru sliku o osobi koja flertuje, a između te dve stvari postoji bitna razlika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.