Gledajte svoja posla

Koliko puta vam je palo na pamet da vam je muka od nesposobnih ljudi koji su igrom slučaja baš vaši poslodavci? Jasno je da vas u tom trenutku ne napušta ideja da biste vi na tom položaju uspeli da napravite pravu poslovnu imperiju. Naravno, vaš šef to primećuje, nije mu pravo i veoma brzo, mnogo brže nego što ste očekivali, svom svojom nesposobnošću počinje da lobira protiv vas! Sve se više sukobljavate a vi osećate da nećete dugo izdržati jer vam je ubijena sva moguća kreativnost. Sigurno biste voleli da pokrenete sopstveni posao, ali…
Pribojavate se reakcija porodice, prijatelja, eventualnog neuspeha, ne znate da li smete da se usudite da u današnjem trenutku učinite jedan tako radikalan potez. Bitno je samo da u negde duboko u sebi znate da možete da uspete. Ne postoji zemlja u kojoj je nemoguće ostvariti dobar privatni biznis – treba vam samo petlja i, naravno, dobra i originalna ideja – dovoljno za početak. Dobra ideja privlači investitore, a originalnost na kraju bude pošteno isplaćena.
Zarada nije jedina stvar koja pokreće ljude da se poslovno osamostale. Tu je i mogućnost da organizujete radno vreme prema svom senzibilitetu, da budete sami sebi šef, da možete da radite kod kuće ako treba jer niste raspoloženi ili jednostavno niste u mogućnosti da odete u kancelariju. Moguće je da sve to zvuči previše lepo i previše idealistički, ali je to sasvim moguće uraditi.
Potreban vam je jasan cilj, mnogo odricanja i puno volje. Dobro razmislite, poređajte kockice i, ako vam se kompletan mozaik uklopi, budite spremni za mnogobrojne izazove, prepreke, iskušenja, i to ne samo ona profesionalna. Ako ste dugo čekali na sopstvenu promociju, sada je pravi trenutak da se dokažete i sebi i drugima. Skupite snagu i sukobite se s predrasudama i preprekama na putu do uspeha i na kraju svih krajeva do konačne pobede.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.