Investicioni plan

Mada se skromnost i štedljivost mogu uvrstiti u vrline, postoje stvari zbog kojih vredi zavući ruku dublje u džep. Za početak, razmislite o brzoj internet vezi.

Žurite na sudar, ali prethodno morate svojeručno da zamenite sve četiri gume na svom starom automobilu? Onda zamislite da umesto toga treba da zamenite četiri gume na svom novom ferariju, a na raspolaganju vam je čitav „Ferarijev“ tim za podršku. Ukapirali ste, zar ne?

Razmislite i o nameštaju s tapaciranom kožom. Gledajte na to kao na dugoročnu investiciju koja će mirisom i dodirom oživljavati vaš libido. S njega se fleke lakše čiste, što je važno ako imate malu decu, a još važnije ako ih još uvek nemate… Gubljenje vremena u teretani gore je čak i od vajkanja da nemate vremena za fitnes. Zbog toga uzmite ličnog trenera. Ne bi bilo loše ni da nabavite nekoga ko će vam odgovoriti na pitanje: „Za koliko će se uvećati moja ušteđevina ako na tri godine uložim 15.000 evra u hartije od vrednosti s projektovanim prinosom od 15 odsto? Pogrešan je odgovor: „7.813 evra.“ Pravi odgovor glasi: „A za koliko biste želeli da se uveća?“ Nađite dobrog finansijskog savetnika i gotova stvar!

Ne bi bilo loše ni da u frižideru imate flašu basnoslovno skupog šampanjca, za svaki slučaj. Nema svečanijeg niti hedonističkijeg čina od otvaranja plemenitog penušavca – u društvu dame. Međutim, ako dama lomi jezik pokušavajući da izgovori francuski naziv s etikete, nemojte je više pozivati na svoje prefinjene večere pošto nije vredna tolike naklonosti (osim ukoliko nije u stanju da besprekorno izgovori menage a trois da bi se iskupila). Na kraju, povedite računa o biranim odelima, odgovarajućim košuljama i kravatama. Samo se opustite i potrošite mnogo u te svrhe, nemojte da vam kupovina odeće bude sinonim za stres.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.