U trendu

Ispred ogledala

Kada su žene u pitanju, jasno je da su one spremne da provedu sate i sate ispred ogledala pripremajući se za izlazak. Stepen njihove opsednutosti pojavom ponekad odlazi toliko daleko da nedeljama unapred razmišljaju o tome kakvu će haljinu ili frizuru imati prilikom nekog događaja. Naravno, kod muškaraca stvari stoje sasvim drugačije. Doduše, s jačanjem metroseksualizma menjaju se granice vremena koje muškarci provode ispred ogledala, ali jedna stvar ipak ostaje nepromenjena – muškarci pred ogledalom ne razmišljaju o tome da li će biti glamurozni ili tajanstveni prilikom nekog izlaska.

Pri izboru odeće u kojoj će izaći u grad muškarci na prvom mestu vode računa o komotnosti, a tek onda o modi. To ne znači da nam ne prija da budemo u centru pažnje, da nam se dive i da nam daju komplimente. Iako to ne izgleda tako, i muškarci vode računa o detaljima, jer se nikad ne zna na koga možete naleteti, i to onda kada se najmanje nadate. U čovekovoj je prirodi da želi da se pokaže u najboljem mogućem izdanju. Međutim, najbolje moguće izdanje ne mora da podrazumeva markiranu odeću, luksuz, život na visokoj nozi i sve što šljašti. U tom smislu, muškarci su daleko realniji od žena. Nismo izbirljivi pa češće izgleda kao da nam je sasvim svejedno šta imamo na sebi. Naravno, to nije slučaj, čak i kad oblačimo prvu stvar koja nam dođe pod ruku.

Jači pol svakako više veruje u izreku da odelo ne čini čoveka, ali da li je baš tako? Ženska logika oblačenja dovodi sve pod znak pitanja. Zbog njih muškarci moraju više da se trude, osim ako ne žele da ostanu sami i nezadovoljni. Ipak, to ne znači da treba da se odreknemo udobnosti prilikom izbora odeće. Bitno je samo da prilikom nekog izlaska ne dopustite sebi da prođete sasvim nezapaženo, da budete neugledni i neuredni. Sve ostalo prolazi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.