Iz sna u javu (1)

Svakog jutra, tačno u sedam, budilnik vas surovo vraća u realnost. Dok očajnički pokrivate glavu jastukom, znate koliko je uzaludan vaš pokušaj da odložite trenutak suočavanja sa novim danom. Zar ne bi bilo divno da možete da ostanete u toplom krevetu još malo? Još ako je ona tu pored vas, a napolju minus…

Buđenje udvoje je jako bitan trenutak za jednu vezu, kao i uspavljivanje u partnerovom zagrljaju posle vođenja ljubavi. Otvorite oči ujutro i pored sebe ugledate raščupanu i sanjivu osobu koju volite. To jeste veliki test vaše ljubavi i spremnosti da prihvatite i dobre i loše strane istinske intimnosti. Bez obzira na to što onog trenutka kada je budilnik zazvonio znate da vas čeka posao, da imate sastanke sa poslovnim partnerima, nećete zaboraviti prijatne trenutke snova iz kojih ulazite u užurbanu svakodnevicu.

Nije loš savet da sat uvek navijete 15 minuta ranije. Ma koliko vam to surovo zvučalo, jedini lek za postepeni i lagani prelazak iz potpune neaktivnosti u grozničavu trku sa vremenom jeste da dodatno skratite spavanje i produžite stanje između sna i jave. Tako ćete se lakše razbuditi. Tih nekoliko minuta iskoristite da se rastežete u krevetu, da se možda nasmešite jedno drugom ili razmenite poljupce ili dodire. Svaki jutarnji dodir stimuliše sva čula i primorava organizam da se što pre probudi.

Sledi doručak u dvoje! Eliminišite što je moguće više jutarnjih stresova koji vam mogu upropastiti dan. Slatko buđenje udvoje počinje prethodne večeri. Neka jedno od vas dvoje uveče, pre odlaska na počinak, pripremi sve za romantičan doručak (sto namešten samo za vas dvoje, vaza sa svežim cvećem, omiljeni časopis, muzika na radiju). Uz malo razmišljanja uopšte nije teško ulepšati dan koji počinje zvonjavom dosadnog budilnika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.