U trendu

Izbegavajte rutinu (2)

Možda je vreme i da promenite svoj način ishrane. Namirnice koje konsumirate nemojte pržiti jer ćete tako sagoreti sve hranljive sastojke u njima. Pripremajte kuvanu hranu i sačuvajte sve korisne sastojke. Ako osetite da ste iscrpljeni, ne posežite odmah za slatkišima – energiju možete da povratite i pravilnim izborom hrane.

Ne budite rob tehnologije. Prekomerno korišćenje raznih elektronskih uređaja (mobilnog telefona, kompjutera, faks mašine) koji nam život čine lakšim škodi zdravlju. Sama činjenica da smo uvek dostupni pojačava stres i nameće još više obaveza. Proverite i sami: isključite na sat-dva u toku dana mobilni telefon i otkrijte kako to izgleda kada ste istinski opušteni.

Obavezno odvajajte malo vremena za sebe i što više boravite u prirodi. Svaki lep dan iskoristite za šetnju. Tišina, čist vazduh i kontakt s prirodom opuštaju, vraćaju boju u obraze i predstavljaju čudotvorni lek za sve one koji gotovo ceo dan provode žureći na maršruti kuća-posao.

Pronađite sopstveni stil. Verujte da vašoj prirodi više odgovara neformalni stil oblačenja, bez obzira na to što vam posao nameće formalnije odevanje. To sigurno ne znači da tamno uštirkano odelo ne možete da zamenite džinsom i svetlijim bojama ili da čak i tom poslovnom odelu koje nosite ne smete da dodate neki svoj veoma ličan detalj. Opsednutost strogim i besprekorno urednim izgledom otkriva osobu koja je veoma nesigurna u sebe. Pronađite pravu meru između strogih pravila oblačenja na poslu i sopstvenog, nešto ležernijeg stila i vaša okolina će vas doživeti kao kreativnu ličnost koja zna šta želi, a vi ćete steći novo samopouzdanje.

Tako opremljeni, puni vere u sebe na prvom mestu, spremni ste da se suočite sa stresom svake vrste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.