U trendu

Izmerili više od 15.000 polnih organa da bi utvrdili prosečnu veličinu: Muškarci, istina će vas oduševiti

Istraživači širom sveta imali pune ruke posla, a zbog velikog broja ispitanih i činjenice da je mere uzimalo stručno osoblje, ovo se smatra najrealnijim istraživanjem veličine muškog ponosa dosad.

Istraživanje je pokazalo da je prosečna dužina uspravnog penisa nešto više od 13 centimetara.

Takođe, istraživači su mereći veličine penisa na preko 15 hiljada muškaraca širom sveta utvrdili da ne postoji jaka povezanost između veličine stopala ili pak dlanova i dužine penisa, pa žene mogu prestati da ocenjuju ​​muškarce po veličini cipela i njihovih ruku, prenosi IFL Science.

Iako se mnogi upoređuju s ‘prosečnom’ veličinom penisa, iznenađujuće je teško utvrditi koja je to brojka zapravo. Kao što je istaknuto od strane naučnika, to je uglavnom zato što se većina studija oslanjala na samoprijavu, što često nije realno. Kako bi zaobišli ovaj problem i dobili pouzdaniji skup podataka, tim britanskih istraživača odlučio je da obavi merenja koja su preduzeli zdravstveni radnici koji su sledili standardizovani merni postupak.

Uključivale su merenja obima (obim u korenu ili u sredini) i dužine (od stidne kosti do vrha glavića) iz 20 različitih studija, koja su obuhvatila 15.521 muškarca iz raznih zemalja sveta. A rezultati će mnogima doneti olakšanje.

Utvrđeno je kako je opušteni penis dugačak 9,16 cm, dok je prosečni uspravni penis 13,12 cm. Što se tiče obima, pokazalo se da je prosečni obim opuštenog 9,31 cm, a 11,66 cm za uspravni. Takođe, utvrđeno je da su muškarci s penisima na ekstremnim krajevima spektra puno ređi. Na primer, samo 5 muškaraca na svakih 100 ima uspravni penis duži od 16 cm.

Kada su tražili korelacije s drugim fizičkim karakteristikama, poput veličine testisa, težine ili veličine stopala, nisu pronađene jake ili konzistentne asocijacije. Iako nisu uspeli da pronađu značajne dokaze o povezanosti veličine penisa i rase, napominju da se zaključci ne mogu doneti budući da je velika većina merenja obavljena na belcima, prenosi 24sata.hr.

Pa, koja je poruka studije? Muškarci, nemojte biti toliko strogi prema sebi jer ono što vidite na televiziji ili u časopisima nije tačan prikaz prosečnog penisa. Ali ako ste zabrinuti, proverite jeste li pravilno merili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар