Kada ste zaljubljeni?

Na početku svake veze, bez obzira na to koliko vam se vaša izabranica dopada, nije retka situacija da vam se po glavi vrzma pitanje koliko ste u stvari zaljubljeni. Iako vam je s njom u društvu uvek lepo, nije vam lako da prepoznate prave emocije. Nedoumice se jasno osećaju i one su zbunjujući faktor na početku svake veze. Ipak, promena ponašanja u ljubavi, onda kada ljubavi ima, jasno otkriva vrstu osećanja koje je dominantno.

Prvi i najjasniji pokazatelj da ste zaljubljeni jeste to što često mislite na nju. Čak i kada ste na poslu, zatrpani gomilom obaveza, vaše misli odlutaju i zbog njih često želite da je čujete ili vidite. Razlog? Sve vas kod nje privlači – i kako govori, i kako se smeje, kako priča, kako jede. Ona izgleda posebno i neodoljivo čak i u nekim potpuno običnim situacijama.

Otkako ste s njom, ne razmišljate više ni o drugim devojkama. Ako ste dosad svaku novu upoređivali s bivšim partnerkama, ova nova vam ne dozvoljava ni da pomislite na druge. Tačnije, nije ona kriva – vi ste taj koji i ne pomišlja da je neka druga pre nje bila bolja; ne pada vam na pamet da ih analizirate i poredite. To bi ujedno značilo da više ne obraćate pažnju na druge devojke, bez obzira na to da li ste u noćnom provodu ili na nekom mestu gde vrvi od žena.

Znak da postoji jaka zaljubljenost jeste i kada želite da je što bolje upoznate i saznate što više o njoj. Obično je iritirajuće kada devojke već na početku veze otkrivaju neke detalje iz svog života. Međutim, ako ste našli onu pravu, situacija je drugačija. Imate osećaj da upijate sve što ona govori o sebi, a dosta je i sami ispitujete… Onda nema razloga da se čudite zbog čega vam je toliko lepo kada ste s njom u društvu, što toliko vremena želite da provodite zajedno.

Zaljubljenost je i kada shvatite da ste u ranijim vezama često želeli da nametnete svoje mišljenje i da budete glavni organizator svih dešavanja. Kada ste zaljubljeni, nije vam stalo do toga da se nadmećete i ne pada vam teško da se prilagodite. Nije vam više ni važno šta će vam vaši prijatelji reći zbog promena koje su nastale u vašem ponašanju. Zaljubljeni ste kad se dobro osećate zbog toga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.