U trendu

Kako tenirati mozak – za sreću?

Dobar deo nas duguje svoj dobar izgled redovnim treninzima ili odlascima u teretanu. To nam omogućava da ne budemo žrtve pogrbljenosti usled celodnevnog sedenja pred kompjuterom, dozvoljava nam da pojedemo obilan ručak, repete i desert, a da i dalje možemo da zakopčamo svu dugmad na košulji.

U krajnjoj liniji, to nam pomaže da budemo zdravi. Činjenica je da kada smo mentalno i fizički zdravi, uvek možemo da budemo spremni za dobar provod.

Zbog čega? Zato što su fit muškarci fizički spremni da se dobro provedu, zato što su fit muškarci mentalno spremni da se dobro provedu, zato što su fit muškarci omiljeniji u društvu!

Stvar je veoma jasna. Za bilo koju aktivnost kojoj želimo da se posvetimo, bilo da je u pitanju planinarenje, skijanje na vodi ili večernji izlazak, potrebno je da se pre svega dobro osećamo u sopstvenoj koži, naročito ako ta aktivnost podrazumeva da ćemo košulju koju nosimo u nekom trenutku i skinuti.

Međutim, kada se zaputimo na trening, mi tamo ne vežbamo samo svoje mišiće. Istovremeno vežbamo i kako da budemo srećni. Nakon napornog treninga, naš mozak se puni pozitivnom energijom, otuda su i naše emotivne reakcije pozitivne. Dakle, postoji način da živimo duže, da budemo privlačni i omiljeni u društvu, i da se smejemo stresu u lice, a sve to radeći stvari u kojima uživamo.

Dobar provod je osnova za dobro zdravlje. To je uzročno-posledična veza: smeh, kao i svaka fizička aktivnost, smenjuje stres i diže imunitet. Biti fit – to je stanje svesti jer fizička aktivnost zapravo jeste ono što trenira naš mozak za sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar