U trendu

Kalibar: trideset

Kako je dobro biti zaokružen i osećati se kao da ste svoj na svome? Zar ne? Ušli ste u tridesete i povremeno se pitate zašto ste toliko žurili da odrastete. Onda se setite da ima i nekih koristi od svega toga: unapređenje na poslu, još jedno dete, kredit za veći stan, bolji izgovori da se napuste treninzi… Ali svaki trening koji propustite biće još jedan ustupak vašem unutrašnjem debeljku. Do pre nekoliko godina mogli ste da smažete burek bez griže savesti. Sada i najbezazleniji pileći file ističe vaš stomak. Još uvek niste krenuli rekom bez povratka, ali sigurno ne želite da nastavite tim putem.
Evo nekoliko činjenica. Pođimo od one najosnovnije. Onog trenutka kada napunite tridesetu godinu, vaš organizam menja način funkcionisanja telesnog sistema, i to potpuno. Fiziološka moć se takođe umanjuje, ne drastično, naravno, ali se smanjuje bar za koji procenat. Da biste se suprotstavili fiziološkom nazadovanju, koncentrišite se na prevenciju. Morate da nastavite s dizanjem tegova da biste sačuvali mišiće koje ste stekli u prethodnoj deceniji. Ne bi bilo loše da se povede računa i o vežbama istezanja jer u tridesetoj postepeno počinjemo da gubimo i na elastičnosti. To ćete najpre primetiti u seksu. Slično je i gubitkom snage, koji postepeno ali sigurno počinje da se ispoljava već sa 35 godina. Zvuči zastrašujuće, istina, ali je dobra vest da nikada nije kasno početi. Na primer, baš danas može da bude taj dan!
Najveći užas s kojim možemo da se suočimo u ovoj deceniji jeste nemogućnost da nam se "podigne" libido. Zato navalite na orahe, kikiriki, bademe i lešnike – svakog dana kako biste podigli nivo testosterona. Da je vaše telo automobil, kako starite, koristili biste manje goriva. Ne morate da očistite tanjir posle svakog obroka, neka nešto uradi i mašina za pranje sudova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar