Komplimenti ispod pokrivača

Kada se nađemo u prilici koja se može opisati kao „naga žena u našem krevetu“, potrebno je znati da tu važe sasvim druga pravila, barem što se tiče onoga što treba reći. Šta je važno? Važno je ne nalupetati se. Nijedna žena koja nas udostoji prizora svog golog tela ne zaslužuje najobičnije: „Kako si dobra“, koje se promrmlja između silnog dahtanja. S druge strane, reči mogu da zvuče i otrcano. Dela govore mnogo više – ako ne možete da skinete ruke s njenog tela, onda bi to trebalo da bude najveći kompliment. Međutim, sa ženama to baš i ne ide tako lako. One vole da čuju izgovorenu reč. Ali onda nije dovoljno ni da reč bude izgovorena, nije dovoljno samo reći – potrebno je to i misliti.

Žene su evolutivno isprogramirane da budu skeptične prema svemu što im mi govorimo. To je njihov način da se zaštite od manipulatora koji žele samo „ono“. Ako ona mora da vas pita kako izgleda – kasno je. Komplimenti gube vrednost kada predstavljaju utešni odgovor na nečiju nesigurnost. Nije bitno koliko duboko verujete da ona u novoj satenskoj spavaćici izgleda vanserijski seksepilno – ako bude morala da pita, neće verovati u odgovor koji će dobiti. Iznerviraće se i zato što niste u stanju da joj uputite barem jednu lepu reč kao nagradu za sav uloženi trud. To što je nas ponekad baš briga da li će nas neko pohvaliti ne znači da to važi za sve.

Žene obraćaju više pažnje na davanje i primanje komplimenata. Komplimenti su za žene način da se zbliže sa svojim partnerom. Zbog toga im treba govoriti lepe stvari, bez obzira na to da li su gole, obučene ili zaglavljene negde između ta dva. Uostalom, nemoguće je preterati kada ženi govorite da je lepa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.