Lepo vreme – savršen tajming

Za neke stvari lepo vreme se čini kao jednostavno savršen tajming. Na sunce izlaze sve one želje koje smo od sebe i drugih uspešno krili svih prethodnih meseci, baš kao što na suncu više primećujemo koliko su nam prljavi prozori. I ljudi oko nas se svi odreda uglavnom daju u neke akcije „renoviranja“. Tu su ekspresno obnavljanje članstva u teretani, džoging u cik zore, dijete i programi detoksikacije (na kojima bi im i nacisti pozavideli), kupovina suplemenata i krema za preplanuli ten (da, i muškarci to rade), veliko spremanje ormana i sklanjanje nepotrebne garderobe.

Kada se sve zajedno skupi, nije čudo ako sami sebe u nekom trenutku podsetimo na tinejdžerke pred kasting za manekene i fotomodele. Nije naročito dostojanstveno kada muškarci krenu da razmenjuju savete o brzoj dijeti na bazi soka od grejpfruta – ali dešava se! Da li zbog mačo stava treba da zapustimo svoj fizički izgled? Da ćutimo, trpimo i gojimo se? Naravno da ne, vreme je lepo. Sve je to dokaz da postoji mnogo načina da izgledamo odlično i da uživamo u životu. Šta bi još moglo da nam se dogodi u moru klišea koji prate lepo vreme? Naravno – zaljubljivanje. Zaljubljivanje je pravi kliše lepog vremena, koji se svima nama pre ili kasnije dogodi. I kao i mnoge druge stvari koje čine da cenimo život, ni ono nije jednostavno.
Svaki put kada se iznova zaljubimo (a nekima se to dešava baš često), pitamo se šta nam je to trebalo. Odgovor obično glasi – nije bilo izbora niti mogućnosti da bude drugačije. Kada krene da radi svoje, adrenalin je neumoljiv. Na trenutke osetimo strah, a odmah zatim imamo utisak kao da letimo. Iako u ljubavi ne treba tražiti pravila, treba priznati ono koje važi za svaku drugu ludu vožnju – vreme je lepo, i ako naučimo da uživamo, znaćemo i kako treba da se prepustimo da bi nam posle toga bilo zaista divno.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike