Ljubav u mraku

Zašto nam se najčešće dešava da vodimo ljubav u mraku? Da li je to posledica toga što u datom trenutku ne želimo da nam se vidi telo sa svim njegovim nedostacima i greškama, čak i onda kada je brižljivo negovano i utrenirano redovnim odlascima u teretanu i kada vodimo računa o svom izgledu? Sigurno ima i toga, nikada nismo stoprocentno sigurni u savršenost onoga što je rekreacija postigla u naše ime, kao što ima i sramežljivosti (posebno kod dama), ali i seksualnih fantazija na koje se ponekad koncentrišemo u toku ljubavnog čina.
Pre nego što se sretnete sa svojom partnerkom, obavljate svoje dnevne obaveze. Spremite radni sto u kancelariji kada završite s poslom, odete u svoju teretanu, gde vežbate minimum sat vremena, po povratku kući se istuširate i čekate je da se pojavi u vašem stanu. Spuštate roletne na velikim prozorima koji gledaju prema susednoj zgradi, pripremate piće, prigušujete svetlo u dnevnoj sobi, utišavate telefonsku sekretaricu i isključujete mobilni telefon. Čini se kao da će uskoro početi iskrcavanje na Normandiju, a ne seksualni čin koji će vam stvoriti relaksirajući osećaj ustreptalosti kada se bude završio.
U svakom slučaju, bez obzira na to da li se seksu prepuštate u mrklom mraku ili ste voljni da se bavite seksom u bilo koje doba dana važno je da se njime bavite. Ukoliko se vaša partnerka stidi svetlosti, potrudite se da je oslobodite tog stida – pravo uputstvo za seks ionako ne postoji. Ipak, izvesno je da zdrav odnos u jednoj vezi (emotivnoj ili samo seksualnoj) generalno zahteva ekstremnu iskrenost. Naravno, o vašim seksualnim aktivnostima nećete razgovarati na javnom mestu nego ćete se potruditi da to bude prostor u kojem ćete s teorijske rasprave lako moći da pređete na praksu. A kada dođe to toga, sasvim je svejedno da li je sijalica iznad vas uključena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.