U trendu

Malo predahnite

Muškarci koji se čvrsto i revnosno drže pravog, ustaljenog poslovnog ritma retko kad imaju neko slobodno vreme samo za sebe. Zašto je to tako? Da li ustaljenost navika i obavljanje poslovnih obaveza u datom roku znači da je opuštanje kategorija koja je isključena iz života savremenih muškaraca? Ukoliko je odgovor na ovo poslednje pitanje potvrdan, jasno je da će se takva svakodnevica pre ili kasnije odraziti na kvalitet svakodnevnog života koji počinje da se odvija posle radnog vremena.
Nije retka situacija da se neki od nas toliko užive u ulogu poslovnog čoveka da u trenucima kada se ne radi jednostavno osećamo neku vrstu griže savesti zbog oduške koju smo sebi dali. To je pogrešna emocija, jer ukoliko zaista puno radite, treba puno i dobro i da se odmarate. Verovali ili ne, svakoj osobi je potrebno slobodno vreme, čak i onima koji nisu ljubitelji slobodnog vremena. Nije bitno koliko slobodnog vremena imate – ponekad i pola sata može da bude više nego dovoljno. Vinston Čerčil je, na primer, pred svaki bitan sastanak sklapao oči na pet minuta, posle čega se, po njegovim tvrdnjama, osećao kao da je odspavao dobrih sat vremena. Zašto nam je slobodno vreme toliko potrebno?
Jednostavno, to je period u kojem dobijamo priliku da održimo, poboljšamo ili unapredimo odnose s osobama koje su nam drage. Slobodno vreme čini da ne izgubimo prijatelje, ono nam poboljšava odnose s članovima porodice i utiče i na naš ljubavni život. Bez slobodnog vremena nema emocije koja može pravilno da se razvije. U redu je ukoliko ste sebi postavili životne ciljeve koje bez izuzetka želite da ostvarite, ali uz pomoć slobodnog vremena dobijate priliku da ih ispunjavate s više volje. Zato "punite baterije" za nove napade na probleme koji stoje na putu do cilja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.