U trendu

Matematičari tvrde da su pronašli ‘formulu’ muškog orgazma: Sve se svodi na jednu rečenicu

Matematičari iz Velike Britanije nedavno su na engleskom Univerzitetu Saseks analizirali psihološke i biološke aspekte muškog orgazma ne bi li došli do ‘formule’ šta ga sve uzrokuje. “Na osnovu utvrđenih podataka, kao i prethodno objavljenog rada o modeliranju bioloških fenomena, razvili smo prvi uspešan matematički model seksualne performanse“, rekao je za NY Post koautor studije dr. Konstantin Blajs.

Istraživanje je navodno inspirisano korišćenjem matematike za analizu uspešnosti u sportu, a za projekt su se istraživači koristili poznatim podacima o psihološkom i fiziološkom uzbuđenju. U ranijim studijama na tu temu koje su korišćene u sadašnjoj analizi, učesnici koji su pristajali da vode ljubav dok ih je ‘posmatrala’ posebna vrsta MRI skenera.

„U prošlosti su istraživači pokušavali na napišu model koji bi opisao fiziološki put do muškog vrhunca, ali bez uspeha“, rekao je Blajs. “Naši rezultati pokrivaju fiziološke i psihološke aspekte potrebne za njegovo postizanje, te matematički dokazuju postojeće studije o psihologiji seksa.”

Napravili su dve jednačine, jednu koja se odnosi na mentalne i drugu koja se odnosi na fizičke aspekte muške intimnosti. „Naša otkrića bacaju svetlo na društvenu tabu temu i verujemo da bi mogla da imaju korisnu primenu u kliničkom lečenju seksualne disfunkcije, kao i u pružanju formule široj javnosti, za poboljšanje seksualnog života“, rekao je koautor dr. Julija Kiričko.

„Ključno otkriće je da previše psihološkog uzbuđenja u ranoj fazi procesa može sprečiti mogućnost postizanja vrhunca“, dodao je Blajs. „Jednostavno rečeno, otkriće možemo sažeti u poruku: ‘Nemojte previše razmišljati'“, prenosi Večernji list.

Sledeće na čemu će raditi, rekli su, je studija o ženskom orgazmu, ali slažu se da bi to moglo da potraje jer je taj orgazam složeniji od muškog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar