U trendu

Mnogi nikada neće priznati: Ova četiri problema najčešće muče muškarce tokom seksa

Britanska ekspertkinja za seks i veze Trejsi Koks navodi četiri najčešća problema s kojima se susreću muškarci u seksu, a za njih ima rešenje.

1. Problemi s erekcijom

Gotovo svaki muškarac do 40. godine doživi problem s erekcijom. Uzroci mogu biti fizičke i psihološke prirode. Previše alkoholnih pića, iscrpljenost, anksioznost i stres samo su neki od potencijalnih krivaca.

– Problemi u odnosu između partnera mogu uzrokovati erektilnu disfunkciju. Ako se ne slažete van spavaće sobe, teško da će on i u njoj biti opušten – savetuje Koks.

– Ako se tako nešto dogodi jednom ili dvaput, ne treba brinuti. Ali, ako se uspaniče, kao što muškarci to često rade, to bi se moglo ponoviti. Važno je utvrditi da li je problem fizički ili psihološki. Ako se prilikom buđenja ujutro javlja erekcija ili se postiže za vreme masturbacije, uzrok je onda verovatno psihološki – napominje Koks.

– Isključite sva moguća medicinska stanja. Ako se ustanovi da je problem na nivou psihe, ne očajavajte. Ne shvatajte to lično. Razgovarajte s njim, a za vreme ‘akcije’ ako dođe do toga, nemojte se praviti kao da niste videli. Pronađite način da ga oraspoložite i da takvu atmosferu učinite prirodnom i zabavnom, kako se ne bi osećao loše – savetuje.

Dajte mu do znanja da se ne brinete oko toga. Ako on shvati da niste toliko zabrinuti, to je manja verovatnoća da će se tako nešto ponavljati.

2. Ne može da doživi orgazam

Žene su navikle da ponekad ne dožive orgazam, ali ne i muškarci. Stoga je takva situacija često šok za oboje.

– Žene u tom slučaju misle da s njima nešto nije u redu, da ih dovoljno ne privlače ili slično. Potencijalnih razloga je mnogo. Može biti da je prethodno pio alkohol, da je reakcija na neke propisane lekove ili je jednostavno previše puta doživeo orgazam i dosegao ‘limit’ – kaže terapeutkinja.

Uzrok može biti stres, strah od potencijalne trudnoće i osećaj teskobe zbog drugih problema.

– Razgovarajte s njim o njegovoj tehnici masturbacije. Učestalost i stisak visokog intenziteta koji je teško ponoviti u paru, može biti uzrok – savetuje Koks i dodaje da nije na odmet isprobati neke nove tehnike koje bi olakšale spektakularan kraj.

3. Prebrzo je gotov

Preuranjena ejakulacija najčešći je muški seksualni problem – između 20 i 30 posto muškaraca smatra da seks ne traje onoliko dugo koliko bi želeli.

Teško je odrediti kada je to tačno ‘prerano’. Seks terapeuti će se uglavnom složiti da muškarac odgovara tim kriterijumima ako ejakulira u roku jednog minuta i to u periodu dužem od šest meseci, ali zapravo ne postoji ‘univerzalno pravilo’.

Ako se ona dogodi ponekad, može da znači da nije dugo imao seks ili da radi nešto posebno uzbudljivo s nekim ko ga jako uzbuđuje.

– Isprobajte tehniku ‘stiskanja’ tako da stisnete penis na predelu ispod glavića pre vrhunca. Neka masturbira sat vremena pre seksa i neka to radi što češće. Prezervativ može biti od pomoći, a možete mu naglasiti da želite da doživite orgazam pre njega – savetuje i dodaje da ako se to ipak dogodi, uvek možete uživati u drugoj i trećoj ‘rundi’, bez stresa.

4. Nije zainteresovan za seks

Američka terapeutkinja Mišel Vajner Dejvis nakon 30 godina razgovora s raznim parovima zaključila je da 25 posto Amerikanaca ne želi seks. To je kod tamošnje javnosti izazvalo bes.

– To je najbolje čuvana američka tajna – rekla je, odbijajući da odustane od svoje teze.

I za to postoji mnogo razloga. Jedan od njih je da su žene postale slobodnije kada je seks u pitanju. On se traži sve češće pa to može biti udarac njegovom egu ako proceni da želite seks više od njega.

– Može biti da oseća pritisak od spolja. Muškarci nisu roboti i veoma su pod uticajem stresa, kao i žene – kaže koks te dodaje da sve zavisi i od toga koliko dugo ste u vezi.

– Najčešći razlog je nepodudaranje libida. Neki ljudi imaju jači seksualni nagon. U idealnom svetu svi želimo partnera sa sličnim libidom. Ali, ako to ipak nije slučaj, pronađite kompromis – savetuje Koks.

– Podstaknite ga da govori o svojim problemima. Što je više poverenja, manje će biti problema i u krevetu. Pomozite mu da se reši stresa. Ako bi problem mogao da bude fizičke prirode poput nuspojava na neke lekove, najbolje je da se obratite lekaru – savetuje.

– Uvek možete predložiti novitete. Počastite se novom seks-igračkom ili predložite nešto uzbudljivo što bi oboje moglo da vam pokrene iz dosadne rutine – savetuje Trejsi, a prenosi Dejli Mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar