U trendu

Muškarci, oprez: Ove stvari smanjuju veličinu polnog organa i za 50 posto

Veličina polnog organa jedna je od stvari o kojima većina muškaraca opsesivno razmišlja. Da li je dovoljno veliki pitanje je koje se najčešće postavlja, barem u glavi.

Stvar je u tome da se penis može smanjiti, a veće promene ga čekaju i u starosti.

To smanjivanja može doći na hladnoći. Bilo da je u pitanju hladna voda ili su temperature vazduha jednostavno niske, penis se, kažu stručnjaci, može smanjiti za čak 50 posto, dok se u obimu može smanjiti i za 30 posto.

U isto vreme, nastavljaju stručnjaci, testisi se uvlače u telo i tako pokušavaju da zadrže toplotu. Ovo se događa zbog sužavanja krvnih sudova u penisu pa tkivo izgleda manje.

Još jedna stvar koja smanjuje penis je onaj dobri stari, ali i gotovo neizbežan stres. Ali bez brige, kao i kod hladnoće, i ovo je prolazno. Čim prođe stresna situacija, i penis će se vratiti u normalu.

Pušenje pak, kažu stručnjaci, može skratiti penis za centimetar jer smanjuje dotok krvi u njega.

Promena koja se vidi

Činjenica je da se penis menja s godinama i na te stvari se ipak ne može toliko uticati.

Kako starimo, ateroskleroza (krvni sudovi koji prenose kiseonik i hranjive materije iz srca u ostatak tela postaju debeli i kruti i ograničavaju dotok krvi u organe i tkiva) je sve češća. To smanjuje protok krvi u genitalije i vrh penisa može da postane. Kako godine idu i stidne dlake postaju tanje, proređenije i sede.

Ovo niko ne želi da čuje, ali penis se s godinama skuplja. Ovog puta, za stalno. Ovo smanjivanje u dužini i obimu nije dramatično, ali može biti primetno.

– Ako je u tridesetim dugačak 15 centimetara, u šezdesetim ili sedamdesetim može da ima svega 12 ili 13 centimetara – kažu stručnjaci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar