U trendu

Muške godine (1)

Kod muškarca su godine pokazatelj razvoja – emocionalnog, mentalnog i fizičkog. Čak i prema starosnim grupama možemo da izdvojimo osobine muškaraca koje mogu poslužiti kao ključ u razotkrivanju našeg odnosa prema ženama. To ne znači da neko može na osnovu te tipizacije da otkrije naša očekivanja, ali se bar na jedan način baca svetlost na strukturu muškog ponašanja u datim situacijama i u određenoj starosnoj dobi. Naravno, sve kreće s godinama kolebanja – u ranim dvadesetim, kada se na neki način nalazimo u periodu tranzicije: lako i strasno se zaljubljujemo, a još lakše se odljubljujemo.
To je period kada telo želi da otkrije sve, a um teži slobodi i nezavisnosti. Još nije sazreo za veze i ne može da izrazi svoja osećanja. To je doba kada još uvek nismo voljni da se odreknemo svih onih zgodnih devojaka koje postoje samo da bi nas upoznale. A kada se dogodi prva trajnija veza, ta devojka obično staje na pijedestal i za nju smo spremni da učinimo baš sve. To je ta faza kada mislimo da su nam se ostvarili svi snovi i kada to čak i potvrđujemo svojim ponašanjem, odnoseći se prema toj prvoj ozbiljnijoj devojci kao prema kraljici. Pošto se tada nalazimo u proleću svoje seksualnosti, često smo spremni i na seksualne ispade. Seks je način da pokažemo svoju duboku povezanost s partnerkom. Vođenje ljubavi dva puta na istom mestu i na isti način u to doba jednostavno nije prihvatljivo.
Što se tiče povezanosti u tom periodu, ona se pokazuje na razne načine: romantične večere udvoje, ali i izlasci s muškim društvom koji uključuju i vođenje devojke sa sobom. Time se zadovoljava potreba za uživanjem u svetu vršnjaka, ali se istovremeno potvrđuje i važnost mišljenja koje prijatelji imaju o devojci koju smo prvi put doveli u društvo. Šta će oni reći o njoj jednako je važno koliko i sve ono što će devojka reći o njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.