U trendu

Nadmoć muške pameti

Moguće je da žene to nikada neće priznati, ali je gotovo izvesno da je koeficijent muške inteligencije veći od koeficijenta kojim raspolažu pripadnice ženskog pola. Naravno da i među njima ima onih koje mogu da se pohvale izuzetnim rezultatima, ali, s obzirom na to da živimo u muškom svetu, izgleda da žene nisu bile dovoljno inteligentne da se do kraja izbore za potpunu jednakost.

Na stranu to što se Šeron Stoun redovno hvali svojim visokim koeficijentom inteligencije, veoma je malo žena koje mogu da se pohvale time, a da pri tom poseduju bar trećinu zavodljivosti pomenute glumice. Među članovima Mense, koja okuplja ljude (što znači i žene) s visokim koeficijentom inteligencije, ima više muškaraca, a pored toga, veći broj muškaraca ostvaruje vrhunske rezultate u područjima za koja je potreban izrazito visok koeficijent inteligencije, poput šahovskih velemajstora, nagrađivanih matematičara, dobitnika Nobelove nagrade i slično.

Naravno da ovakve tvrdnje mogu da posluže za oštru polemiku, a nesumnjivo neće doprineti boljem razumevanju i komunikaciji između dva pola, naročito kada se radi o jakim i uspešnim ličnostima. Nije isključeno da žene mogu da budu pametne, ali je gotovo sigurno da u pojedinim stvarima jednostavno imate utisak da je bolje zadržati ih kod kuće pored šporeta. Ukoliko na sve to baš i nisu neke kuvarice, onda zaista imamo potpuni promašaj kod suprotnog pola.

Iako statistički podaci ne moraju ništa da znače, jer se uvek prave na modelima slučajnih uzoraka, dominacija muškog sveta na svakom polju ukazuje nam na to da žene ipak zaostaju za muškarcima. Ipak, možda je to njihova svojevoljna odluka kako bi dopustile muškarcima da održavaju lažnu sliku o tome da su oni „jači pol“?

Ukoliko je to u pitanju, ko onda ima jače dokaze o svojoj pameti – muškarci ili žene?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.